Home Persoonlijke Ontwikkeling Beste Positieve affirmaties voor geluk, zelfvertrouwen en Zelfliefde

Beste Positieve affirmaties voor geluk, zelfvertrouwen en Zelfliefde

by lucas van wateringen
720 views

“Ik zal dit werk nooit kunnen doen; ik ben gewoon niet slim genoeg.”

“Waarom wil mijn baas dat ik de presentatie geef? Ik ben een vreselijke spreker in het openbaar en ik zal het team alleen maar in verlegenheid brengen.”

“Ik wou dat ik op mijn werk voor mezelf kon opkomen. In elke vergadering laat ik de anderen over mijn ideeën lopen. Ik kom nooit vooruit.”

Velen van ons hebben dergelijke negatieve gedachten, soms zelfs vaak. Als we zo denken, kunnen ons zelfvertrouwen, onze stemming en onze manier van naar de toekomst kijken erg uitzichtloos lijken.

Het probleem met negatieve gedachten is dat ze self-fulfilling prophecies kunnen worden. Dat wil zeggen, we praten onszelf aan dat we niet goed genoeg zijn. En als gevolg daarvan slepen deze gedachten ons persoonlijke leven, onze relaties en onze carrières naar beneden.

Maar als we opzettelijk het tegenovergestelde doen en positieve gedachten over onszelf gebruiken, kan het effect net zo krachtig zijn en belangrijker, veel nuttiger!

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe je affirmaties kunt gebruiken om positieve veranderingen in je carrière, in je leven en in het algemeen te stimuleren.

Lees je mee?…

Wat zijn affirmaties en werken ze echt?

Wat zijn affirmaties en werken ze echt?

Affirmaties zijn positieve uitspraken die je kunnen helpen om zelf saboterende en negatieve gedachten te overwinnen en te overschrijven. Als je ze vaak herhaalt en erin gelooft, kun je positieve veranderingen beginnen aan te brengen.

Je zou affirmaties als onrealistisch of ‘wishful thinking’ kunnen beschouwen. Maar probeer bijvoorbeeld op deze manier naar positieve affirmaties te kijken: velen van ons doen herhaalde oefeningen om onze fysieke gezondheid te verbeteren en daar kijken we ook niet raar van op. Met positieve affirmaties is dat precies hetzelfde. Het zijn oefeningen voor onze geest, het onderbewuste en hoe we kijken naar de wereld en onszelf. Deze positieve mentale herhalingen kunnen onze denkpatronen herprogrammeren, zodat we na verloop van tijd anders gaan denken en handelen.

Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat affirmaties je kunnen helpen om beter te presteren op het werk. Volgens onderzoekers kan een paar minuten nadenken over je beste kwaliteiten voor een vergadering onder hoge druk – een functioneringsgesprek bijvoorbeeld – je zenuwen kalmeren, je zelfvertrouwen vergroten en je kansen op een succesvol resultaat vergroten. Niet gek toch?

Zelfbevestiging kan ook helpen om de effecten van stress te verminderen. In één onderzoek verhoogde een korte affirmatie-oefening het probleemoplossend vermogen van ‘chronisch gestresste’ proefpersonen tot hetzelfde niveau als die met weinig stress.

Bovendien zijn affirmaties gebruikt om mensen met een laag zelfbeeld, depressie en andere psychische aandoeningen met succes te behandelen. En het is aangetoond dat ze de gebieden in onze hersenen stimuleren waardoor we meer kans hebben om positieve veranderingen met betrekking tot onze gezondheid te beïnvloeden.

Een laatste studie suggereert dat een sterker gevoel van eigenwaarde ervoor zorgt dat je meer kans hebt om je eigen welzijn te verbeteren. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je te veel eet en niet genoeg beweegt , kan het gebruik van affirmaties om jezelf aan je waarden te herinneren je aansporen om je gedrag te veranderen.

Tip:

Er zijn aanwijzingen dat hoe hoger je gevoel van eigenwaarde is, hoe effectiever affirmaties kunnen zijn. Uit onderzoek is echter ook gebleken dat als je een laag zelfbeeld hebt, positieve affirmaties je juist een slecht gevoel geven, omdat ze een conflict kunnen veroorzaken tussen de positieve toestand die je wenst en de negatieve gevoelens die je momenteel ervaart. Als dit op jou van toepassing is, werk dan aan het stimuleren van je zelfrespect voordat je affirmaties gebruikt.

Positieve affirmaties Gebruiken, zo werkt het!

Positieve affirmaties Gebruiken, zo werkt het!

Je kunt affirmaties gebruiken in elke situatie waarin je een positieve verandering in je leven zou willen zien plaatsvinden. Dit kunnen momenten zijn waarop je:

 • Je zelfvertrouwen wilt vergroten vóór presentaties of belangrijke vergaderingen.
 • Het beheersen van negatieve gevoelens zoals frustratie, woede of ongeduld.
 • Verbeter je zelfbeeld.
 • Voltooi projecten die je bent gestart.
 • Verbeter jouw productiviteit.
 • Overwin een slechte gewoonte.
 • En kan bij alles wel ingezet worden
 • Het veranderen van bewuste en onderbewuste overtuigingen
 • Je gemoedstoestand veranderen

Affirmaties kunnen effectiever zijn als je ze combineert met andere technieken voor positief denken en doelen stellen…

Zo werken ze bijvoorbeeld bijzonder goed naast visualisatie . Dus in plaats van de affirmaties alleen opschrijven of hardop zeggen met een positieve bevestiging, kun je ook de verandering voor stellen die je graag zou willen zien.

Tip:

Als je affirmaties echt goed wilt doen, doe dan tijdens de affirmaties je linkerhand op je hart en visualiseer wat je graag wilt manifesteren. Dit is een techniek van het Heartmath institute.

Affirmaties zijn ook nuttig bij het stellen van persoonlijke doelen . Als je eenmaal de doelen hebt bepaald die je wilt bereiken, kunnen bevestigende uitspraken je helpen jezelf gemotiveerd te houden om ze te bereiken.

De kracht van affirmaties ligt in het regelmatig herhalen voor jezelf. Het is handig om je affirmaties meerdere keren per dag te herhalen in je hoofd of hardop (zet de notificaties aan op je telefoon!). Je moet ook je affirmaties herhalen zodra je je bezighoudt met de negatieve gedachte of het negatieve gedrag dat je wilt overwinnen. Zo creëer je een emotionele bankbalans in het onderbewuste, waar bij genoeg herhaling de bankbalans positief is en je onderbewuste als vanzelf positieve gedachten en overtuigingen aan je zal geven.

hoe schrijf je een affirmatie?

Hoe schrijf je een Affirmatie?

Positieve affirmaties zijn meestal gericht op een specifiek gebied, gedrag of overtuiging waar je mee worstelt. De volgende punten kunnen je helpen bij het schrijven van de affirmatie die het beste bij jouw behoeften past.

 • Denk na over de gebieden van je leven die je zou willen veranderen. Zou je bijvoorbeeld meer geduld willen hebben? Of diepere relaties met je vrienden en collega’s? Of wil je een productievere werkdag?
  Schrijf verschillende gebieden of gedragingen op waaraan je zou willen werken. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met je eigen kernwaarden en de dingen die voor jou het belangrijkst zijn, zodat jij je oprecht gemotiveerd voelt om ze te bereiken.
 • Zorg ervoor dat je affirmatie geloofwaardig en haalbaar is. Baseer het op een realistische inschatting van de feiten. Stel je bijvoorbeeld voor dat je niet tevreden bent met het salaris dat je momenteel ontvangt. Je zou affirmaties kunnen gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten door om een ​​salarisverhoging te vragen.
  Het is echter waarschijnlijk niet verstandig om tegen jezelf te zeggen dat je je salaris gaat verdubbelen: voor de meeste mensen en de meeste organisaties is een verdubbeling van wat je verdient in één keer niet haalbaar. Houd het realistisch, zodat je sneller je doelen behaald.
 • Zet negatieven om in positieven. Als je worstelt met negatieve zelfpraat, noteer dan de hardnekkige gedachten of overtuigingen die je dwars zitten. Kies dan een affirmatie die het tegenovergestelde is van die gedachte en overtuiging.
  Als je bijvoorbeeld gewoonlijk denkt: “Ik ben niet getalenteerd genoeg om vooruitgang te boeken in mijn carrière”, draai dit dan om en schrijf een positieve bevestiging zoals: “Ik ben een bekwame en ervaren professional.”
 • Schrijf je affirmatie in de tegenwoordige tijd. Schrijf en spreek je affirmatie uit alsof het al gebeurt. Dit helpt je om te geloven dat de bewering op dit moment waar is. Bijvoorbeeld: “Ik ben goed voorbereid en heb goed geoefend en ik kan een geweldige presentatie geven” Dit zou bijvoorbeeld een goede affirmatie zijn om te gebruiken als je zenuwachtig bent om voor een groep te spreken.
 • Zeg het met gevoel. Affirmaties kunnen effectiever zijn als ze emotioneel gewicht dragen. Je moet willen dat deze verandering plaatsvindt, dus elke positieve affirmatie die je ervoor kiest te herhalen, moet een zin zijn die voor jou betekenisvol is. Als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over een nieuw project waar je mee bent belast, kun je tegen jezelf zeggen: “Ik heb er veel zin in om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”
 • Het universum kent alleen Ja. Mensen die net beginnen met affirmaties schrijven ook vaak op wat ze niet willen. Aangezien het universum alles aan je wilt geven, verstaat het ontkennende woorden niet. Bijvoorbeeld: Ik wil geen ellende vandaag, word; ik wil ellende vandaag.
 • Als het kan begin met de twee woorden Ik ben. Het Zijn of ik ben is de geboortekamer van het leven. Via ons lijf, kunnen we Zijn en vanuit het Zijn kunnen we krachtiger manifesteren. Dus als het even kan, begin met Ik ben…

positieve affirmaties geluk

Voorbeelden van positieve affirmaties over geluk

Jouw affirmatie is persoonlijk voor jou bedoeld en specifiek voor wat je wilt bereiken of veranderen, maar de volgende voorbeelden over geluk kunnen enige inspiratie geven:

28 Affirmaties voor geluk

 1. Ik heb de kracht om mijn ideale wereld vorm te geven
 2. Ik creëer het leven dat ik wens met mijn positieve gevoelens
 3. Echt geluk zit binnenin en ik heb daar altijd toegang toe
 4. Als ik me gelukkig voel, manifesteer ik meer redenen om gelukkig te zijn
 5. Ik ben bereid om nu gelukkig te zijn
 6. Ik accepteer dat geluk mijn ware aard is
 7. Ik ben het waard om me gelukkig te voelen
 8. Mijn geluk komt van binnenuit, maar deel dit ook graag met vrienden en familie
 9. Ik creëer mijn geluk door elk deel van mezelf met onvoorwaardelijke liefde te accepteren
 10. Vreugde is de essentie van mijn wezen
 11. Ik zie zoveel positieve dingen in mijn leven, ik kan alleen maar gelukkig zijn
 12. Ik ben constant bezig met het creëren van alles wat mijn hartje begeert
 13. Ik ervaar vreugde in alles wat ik doe
 14. Ik voel me gelukkig met mezelf als persoon
 15. Ik geef mezelf toestemming om te genieten
 16. Ik sta mezelf toe om me goed te voelen
 17. Het leven waar ik altijd van heb gedroomd, is gecreëerd door mijn keuze om nu gelukkig te zijn
 18. Het volgen van mijn vreugde onthult het pad naar mijn beste leven
 19. Mijn keuze om gelukkig te zijn houdt me in perfecte gezondheid en mentale balans
 20. Het geluk dat ik voel, wordt door iedereen om me heen gevoeld
 21. Ik creëer de mogelijkheid voor geluk voor anderen, doordat ik zelf gelukkig ben.
 22. Ik ben bedoeld om een ​​gelukkig leven te leiden
 23. Mijn innerlijke vreugde wordt groter als ik het met anderen deel
 24. Al het goede in mijn leven komt naar mij toe als resultaat van mijn bereidheid om op elk moment geluk te vinden
 25. Mijn geluk wordt weerspiegeld in alles wat ik aantrek.
 26. Mijn innerlijke vreugde is de bron van al het goede in mijn leven
 27. Ik ervaar vreugde in alles wat ik doe
 28. Alleen er Zijn, kan een gelukzalig gevoel geven

60 Affirmaties voor Zelfvertrouwen

60 Affirmaties voor Zelfvertrouwen

 1. Ik waardeer mezelf.
 2. Ik kan elk obstakel overwinnen dat op mijn pad komt.
 3. Ik geloof in mijn kunnen.
 4. Elke uitdaging die ik overwin is een succes.
 5. Ik heb alles wat ik nodig heb voor succes.
 6. Ik ben sterker dan mijn angsten.
 7. Ik kan elke uitdaging aan.
 8. Ik heb geen bevestigingen van anderen nodig om te weten hoe goed ik ben.
 9. Zelfspot is niet iets wat ik nodig heb.
 10. Ik heb mijn emoties volledig onder controle.
 11. Ik kan mijn ware zelf uitdrukken.
 12. Ik kan alles bereiken wat ik wil.
 13. Als ik iets in mijn hoofd heb, stop ik niet voordat ik het heb bereikt.
 14. Ik heb al alles wat ik nodig heb voor succes.
 15. Het is oké om mijn comfortzone te verlaten.
 16. Elke uitdaging is een kans om te groeien.
 17. Mijn humeur hangt niet af van de mening van anderen.
 18. Elke dag word ik een betere versie van mezelf.
 19. Ik ben dankbaar voor mijn reis.
 20. Ik accepteer complimenten van anderen.
 21. Ik kan mijn onzekerheden loslaten.
 22. Ik kan mijn emoties uiten.
 23. Ik hoef niet bij mensen te blijven die me niet gelukkig maken.
 24. Ik ben sterker dan ik denk.
 25. Er is niets waar ik bang voor ben.
 26. Het is oké om te falen, want dat is de weg naar succes.
 27. Van elke ervaring leer ik iets.
 28. Ik verdien het om me goed over mezelf te voelen.
 29. Ik kan mijn gebreken en onvolkomenheden omarmen.
 30. Ik hou ervan hoe ik eruitzie
 31. Mijn geluk en welzijn zijn belangrijk.
 32. Niemand heeft het recht om mij minderwaardig te laten voelen.
 33. Elke dag is een nieuwe kans om te schitteren.
 34. Mijn familie en vrienden brengen graag tijd met mij door.
 35. Ik hoef geen tijd te verspillen aan mensen wiens gezelschap ik niet leuk vind.
 36. Ik ben een goed mens die het verdient om met respect behandeld te worden.
 37. Ik zie mezelf zelfverzekerd in elke situatie stappen.
 38. Ik ben niet bang voor het onbekende.
 39. Ik kijk uit naar de toekomst.
 40. Ik ben niet bang om risico’s te nemen.
 41. Ik hoef niet te over analyseren.
 42. Ik kan mentale blokkades overwinnen.
 43. Elke dag is een kans om beter te worden.
 44. Ik doe elke dag mijn best.
 45. Ik kan elke tegenslag overwinnen.
 46. Ik hoef me niet te verontschuldigen voor mijn emoties en houdingen.
 47. De weg naar verbetering is geplaveid met uitdagingen; Ik kan ze allemaal overwinnen.
 48. Ik ben gemotiveerd om de beste versie van mezelf te worden.
 49. Ik ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb bereikt.
 50. Ik creëer mijn lot.
 51. Ik vier en beloon mezelf voor elke overwinning, hoe klein die ook lijkt.
 52. Ik weet dat ik de juiste keuzes maak in het leven.
 53. Ik geloof in mijn capaciteiten en beslissingen.
 54. Ik heb het recht om me zelfverzekerd te voelen.
 55. Ik straal met vertrouwen; mensen om me heen voelen het.
 56. Ik streef er voortdurend naar om mezelf te verbeteren.
 57. Ik vertrouw op mijn gevoel.
 58. Ik weet dat ik niet perfect hoef te zijn.
 59. Ik ben geliefd om wie ik ben.
 60. Mijn emoties zijn belangrijk.

120 Affirmaties voor Zelfliefde

120 Affirmaties voor Zelfliefde

 1. Ik hou van mezelf zoals ik nu ben.
 2. Ik kies ervoor om aardig voor mezelf te zijn.
 3. Ik ben mijn eigen beste vriend.
 4. Het is natuurlijk voor mij om van mezelf te houden.
 5. Ik ben dankbaar dat ik de persoon ben die ik ben.
 6. Ik hou van elk deel van mezelf.
 7. Ik eer mijn leven.
 8. Ik waardeer alle manieren waarop ik uniek ben.
 9. Ik accepteer mijn uniekheid.
 10. Ik hou van wie ik ben.
 11. Ik ben kalm en ontspannen in alle situaties.
 12. Mijn spieren zijn ontspannen.
 13. Mijn spanning smelt weg.
 14. Ik ben ontspannen en kalm.
 15. Ik voel me op mijn gemak bij andere mensen.
 16. Ik ben dankbaar en dankbaar voor het goede in mijn leven.
 17. Rust spoelt over me heen bij elke diepe ademhaling die ik neem.
 18. Ik laat alle negatieve emoties uit mijn systeem los.
 19. Ik verdien een vredig en liefdevol leven.
 20. Ik adem langzaam en diep en vul mezelf met kalmte.
 21. Ik laat al mijn zorgen en angsten los.
 22. Ik verdien geluk en vreugde.
 23. Ik ben rustig en op mijn gemak.
 24. Ik omring mezelf met rust en aangename emoties.
 25. Ik kies ervoor om mijn aandacht te richten op gelukkige ervaringen.
 26. Ondanks hoe ik me voel, begrijp ik dat dit gevoel en deze situatie tijdelijk zijn.
 27. Sereniteit, rust en andere plezierige emoties overspoelen mijn wezen.
 28. Mijn gedachten vertragen.
 29. Mijn ademhaling is verankerd vanuit mijn kern en deze ademhaling is ontspannend voor mijn lichaam en geest.
 30. Naarmate mijn lichaam en geest meer ontspannen worden, kan ik problemen effectiever oplossen.
 31. Ik eis mijn macht terug.
 32. Ik ben van nature stressvrij.
 33. Ik laat mijn zorgen los.
 34. Ik heb de regie over mijn leven.
 35. Ik ben een positief persoon die positieve dingen in mijn leven aantrekt.
 36. Ik ben toegerust om deze situatie effectief aan te pakken.
 37. Deze situatie gaat voorbij, dus ik kies ervoor om er rustig mee om te gaan.
 38. Ik vertrouw op mijn intuïtie en wordt altijd geleid om verstandige beslissingen te nemen.
 39. Mijn vrede is mijn kracht.
 40. Vandaag, en elke dag, kies ik voor vreugde.
 41. Ik vertrouw erop dat het Universum uitkijkt naar mijn hogere goed.
 42. Alles komt goed.
 43. Dag voor dag, stap voor stap.
 44. Ik ben in harmonie en balans met het leven.
 45. Stress loslaten is eenvoudig.
 46. Ik kies ervoor om me vredig te voelen.
 47. Ik ben een goed mens die geluk, gezondheid en vrede verdient.
 48. Er zijn een aantal dingen die ik niet kan veranderen, en daar ben ik OK mee.
 49. Er gebeuren voortdurend goede dingen met mij.
 50. Ontspannen voelen is mijn normale toestand.
 51. Ik ben goede dingen waard.
 52. Ik adem vertrouwen in en adem angst uit.
 53. Ik accepteer mezelf onvoorwaardelijk.
 54. Ik heb eindeloze kracht.
 55. Ik ben zoveel sterker dan ik me realiseer.
 56. Ik heb de kracht om elke moeilijkheid het hoofd te bieden.
 57. Ik ben krachtig.
 58. Het komt allemaal goed.
 59. Alles is voor mij gemakkelijk te hanteren.
 60. Ik leer om mijn beste zelf te ondersteunen.
 61. Met elk voorbijgaand moment voel ik me rustiger.
 62. Ik verdien het om aardig voor mezelf te zijn.
 63. Ik ga stap voor stap door het leven.
 64. Ik heb controle over mijn gedachten.
 65. Ik ben trots op mezelf.
 66. Ik kan mijn verantwoordelijkheden aan.
 67. Ik gun mezelf de tijd om te genezen.
 68. Ik bevrijd mezelf van stress.
 69. Ik ontspan elk deel van mijn lichaam.
 70. Ik waardeer mijn leven met heel mijn hart.
 71. Ik ben thuis in mijn lichaam.
 72. Alles is goed in mijn wereld. Ik ben kalm, blij en tevreden.
 73. Ik luister met liefde naar de boodschappen van mijn lichaam.
 74. Ik verdien al het goede.
 75. Mijn gelukkige gedachten helpen bij het creëren van mijn gezonde lichaam.
 76. Alles werkt voor mijn hoogste goed.
 77. Ik neem de beslissingen voor mezelf.
 78. Ik ben onafhankelijk en heb de regie over mijn leven.
 79. Ik ben goede ervaringen waard.
 80. Ik word kalm met elke ademhaling die ik neem.
 81. Ik accepteer alles van mij onvoorwaardelijk.
 82. Elke situatie is voor mij gemakkelijk te hanteren.
 83. Ik ben in staat om te bereiken wat ik wil
 84. Mijn leven is een zegen.
 85. Ik ben sterk en zelfverzekerd.
 86. Ik sta mezelf toe te zijn wie ik werkelijk ben.
 87. Ik voel me licht en op mijn gemak.
 88. Alles is onder controle.
 89. Ik trek positieve helende energie naar mezelf toe.
 90. Ik heb alles wat ik nodig heb om deze dag door te komen.
 91. Ik neem de tijd om mijn hele zelf te voeden.
 92. Ik ben een prioriteit in mijn eigen leven.
 93. Ik kies ervoor om in het moment te leven en de dingen dag voor dag te bekijken.
 94. Mijn zelfzorg is het waard om elke dag tijd voor te maken.
 95. Ik zorg goed voor mijn lichaam, want het is een tempel en ik behandel het met respect.
 96. Ik heb het recht om aan al mijn behoeften te voldoen.
 97. Ik ben verantwoordelijk om voor mezelf te zorgen.
 98. Zelfzorg is belangrijk voor mij.
 99. Ik maak altijd tijd om mijn lichaam, geest en ziel te voeden.
 100. Elke dag richt ik me op de zorg voor mezelf zoals ik voor anderen zorg.
 101. Ik ben veilig op dit moment.
 102. Ik word elke seconde sterker.
 103. Ik stel me geleidelijk aan open om innerlijke vrede te voelen.
 104. De waarheid is dat ik gezegend, geliefd en gesteund ben.
 105. Ik ben sterker dan ik denk dat ik ben.
 106. Ik vertrouw op het proces van het leven.
 107. Het leven werkt altijd voor mij.
 108. Mijn lichaam is rustig.
 109. Ik ontspan elk deel van mijn lichaam.
 110. Ik ben veilig en in controle.
 111. Ik waardeer mijn leven en vind dingen om dankbaar voor te zijn.
 112. Ik heb het vermogen om tegenslagen te overwinnen.
 113. Ik geloof in mijn vermogen om moeilijke tijden door te komen.
 114. Ik ben gezegend, geliefd en gesteund.
 115. Ik accepteer mezelf en breng rust in mijn hoofd en hart.
 116. Ik geloof in mezelf hier en nu!
 117. Ik ben aan het genezen.
 118. Ik ben dol op mezelf.
 119. Ik ben goede dingen waard.
 120. Ik respecteer mezelf en behandel mezelf met vriendelijkheid en liefde.

Zo zijn we aangekomen bij de laatste positieve affirmaties voor geluk, zelfvertrouwen en zelfliefde. Succes met het beoefenen en het veranderen van je gedachten, overtuigingen en vooral ook je leven!

Hartelijke groet,

Lucas van Wateringen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info