Home Persoonlijke Ontwikkeling Wat is mijn Passie en hoe vind ik die?

Wat is mijn Passie en hoe vind ik die?

by lucas van wateringen
559 views

Het kan vaak lastig zijn om werk of een hobby te vinden die echt bij je past. Soms weet je gewoon niet precies wat jouw passie is en wat doe je dan wel? Vandaag ga ik jou helpen bij het vinden van je passie, zodat je hartstochtelijk aan de slag kan en een voldoenend werk of hobby er aan over houd.

Lees je mee?

Wat is een passie?

In de dikke van Dale wat passie omschreven als: hartstocht, drift en hartstochtelijke liefhebberij. Met andere woorden; passie is werk of een activiteit vanuit een hartstochtelijke liefhebberij, waarvan het voelt alsof dit werk of deze activiteit voor jou is gemaakt.

Voordat we verder gaan met hoe jij je passie vindt is het belangrijk wat misstanden uit de weg te halen, die jou het zicht kunnen belemmeren om je passie te vinden.

Wat is mijn Passie en hoe vind ik die?
Iedereen heeft passie in zich

Het ding alleen is, dat de passie vaak nog niet gevonden is. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Soms wordt er van je verwacht dat je het familiebedrijf overneemt, waardoor je niet je passie kan volgen. Een ander heeft weinig zelfvertrouwen waardoor de verkeerde keuze wordt gemaakt en behelpt zichzelf met het werk en het geld wat er verdiend wordt. Weer een ander probeert niet genoeg uit om hun passie te vinden.

Wat de situatie ook is. In alle voorbeelden van hierboven zie je dat de mensen eigenlijk vast zitten, waardoor ze het idee hebben dat ze geen passie hebben. Ik geloof zelf dat iedereen een passie voor iets heeft, alleen dat het nog niet gevonden is. Hier kan je wat passie voorbeelden vinden.

geluk en passie

Passie kan een weg naar geluk zijn, maar hoeft niet

Om een passie te hebben is gewoon geweldig. Het verstevigd je geluksgevoel, je voelt je voldaan en je hebt tomeloze energie. Toch zijn er heel veel mensen die een baan hebben die ze een zesje of een onvoldoende zouden geven. Toch kunnen deze mensen erg gelukkig zijn, omdat de basis van hun leven met bijvoorbeeld, een gezin, fijne vrienden en een goed financieel plaatje al vervuld is.

Nu is het vaak wel zo, dat als jij je passie hebt gevonden, deze invullingen in je leven er vaak ook wel bijkomen. Passie in je werk is vaak het startsein van een mooier en beter leven.

Moet je goed zijn in je passie en moet het geld opleveren?

Het antwoord op beide vragen is gewoon, NEE. Een passie, zoals hierboven al aangegeven is een hartstochtelijke liefhebberij, dus vaak kan je het geen eens stoppen, als je het eenmaal gevonden hebt. Dus of je er geld voor krijgt of je bent er geen eens goed in, maakt voor jou vaak niets uit. Het enigste waar je op focust is hoe vaak en hoelang je het kan doen.

Zeker als je de laatste woorden meeneemt is het vaak zo dat je met enthousiasme, doorzettingsvermogen en vooral veel oefenen, je er vanzelf goed in wordt, waardoor je er uiteindelijk wel geld mee kan verdienen. Hier kan je wat lezen over voorbeelden van passies die je eventueel inspireren.

Ok, maar hoe vind ik nu mijn passie?

Ok, maar hoe vind ik nu mijn passie?

Een passie vinden is vaak nog helemaal niet zo makkelijk, daarom ga ik je er juist bij helpen. Neem de volgende stappen door en je zal je passie vinden of er in ieder geval een stuk dichter bij komen.

Stap 1 – Maak een lijstje van zo’n 20 beroepen of hobby’s die je graag zou willen uitoefenen. Hierbij is alles toegestaan, zelfs astronaut of de nieuwe CEO van Apple worden. Vertrouwen kan een hoop doen en met de juiste mentaliteit en een goede omgeving om je heen kan je heel ver komen.

Stap 2: Doe voor 1 a 2 minuutjes een ademhalingsoefening, waarbij je je linkerhand op je hart legt en volg op een rustige manier je ademhaling. Dit zal je rustiger maken en door het activeren van je hartenergie, zal je sneller een keuze maken die dicht bij je hart ligt.

Stap 3: Vanuit deze rustige staat ga de beroepen of hobby’s één voor één af en voel of je er blij of rustig van wordt. Dit is over het algemeen de beste indicatoren om te merken of je er passie voor hebt.

Stap 4: Als je eenmaal je passie hebt gevonden of misschien wel twee, dan wordt het een kwestie van uitproberen. Hoe voelt het in het echte leven? Of zijn er misschien nog dingen waaraan ik moet werken? Misschien sterkere skills, of juist bepaalde dingen die ik mezelf af moet leren? Wat het ook is, je krijgt een goed gevoel of dit werk of deze hobby je passie is.

Ok, maar hoe vind ik nu mijn passie?
Conclusie

Een passie kan voor iedereen anders zijn. Voor mij is duidelijk dat iedereen passie voor iets in zich heeft. Het is meer een kwestie van hoe vind ik mijn passie? Het kan ook zijn dat je erachter komt na het lezen van dit artikel, dat je prima tevreden bent met hoe je leven is.

Als je toch gebrand bent om je passie te vinden, wat ik goed kan begrijpen, neem dan de stappen door en ga gewoon uitproberen! Vaak werkt vrijwilligerswerk hier heel erg goed voor. Je wordt snel aangenomen en je kan uitproberen of het ook echt bij je past.

Probeer de stappen maar eens uit en ik ben er van overtuigd dat je sneller en dichter bij je passie komt.

Succesvolle groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info