Home Mijn Ervaringen en Reviews Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

by lucas van wateringen
1,9K views

Wat als je te veel stress hebt, barstende hoofdpijn en je niet weet hoe je deze dag moet gaan overleven?…

Want dat is voor veel mensen het geval. Er kan zoveel stress in het lichaam opgebouwd zijn dat er allerlei (rare) lichamelijke klachten kunnen ontstaan, waarvan je niet meer weet of dit over gaat. Misschien is het beter om gewoon op bed te blijven liggen? Je hele dagelijkse functioneren wordt lamgelegd en het kan zelfs zijn dat je niet meer goed de kost voor je kinderen en partner kan verdienen, je sociale leven is kapot gemaakt en ga je kopje onder door angsten en depressies.

Toch is hier een oplossing voor, ook al lijkt het nu nog niet. Ik heb de cursus van bureau breinfijn gedaan, genaamd; meer rust in je lichaam en brein…

Of dit echt wat voor mij gedaan heeft mag je in deze breinfijn review gaan lezen. Hou er rekening mee dat dit puur mijn eigen ervaring is en mijn persoonlijke oprechte mening. Dit gezegd hebbende. Mijn ervaring met deze methode zou je wel eens kunnen gaan verbazen.

Lees je mee wat ik ontdekt heb?…

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Wie is Rosalie van Gils van bureau Breinfijn en waarom deze cursus past bij jou

Rosalie van Gils is al 17 jaar psycholoog en wordt hoog gewaardeerd op Google, met vaak 5 sterren reviews. Wat bijzonder voor jou kan zijn is dat ze gespecialiseerd is in paniekaanvallen, angst klachten en (chronische) stress. Laat dit nu net direct in verbinding staan met stress en spanning die lichamelijke klachten geven. En, daar willen we vanaf toch?

Om steeds meer mensen te helpen om met deze klachten om te gaan heeft ze in 2017 haar bureau Breinfijn opgericht die geweldige recensies heeft.

Daarnaast heeft ze online met haar cursussen al 31.500 mensen mogen helpen om een nieuwe toekomst op te bouwen en een mooiere versie van zichzelf te creëren en hun stress klachten te verminderen. Ook is ze uitgeroepen tot de top 10 coach van Nederland en heeft ze in de bekende magazines van Nederland en België gestaan, zoals de Margriet, Womanshealth en Vrouw.
Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Waarom schrijf juist ik, Lucas, deze breinfijn review over deze cursus?

In eerste instantie omdat ik zelf coach ben, maar nog belangrijker, ik kreeg zelf nooit grip op mijn gedachten en dit had de nodige uitwerking op mijn lichaam met vooral knallende hoofdpijn. De technieken die in deze cursus voorbij komen, zijn vergelijkbaar die ik geleerd heb van mijn therapeut en nog belangrijker, die mij geholpen hebben mijn klachten te verminderen! Gelukkig na jaren therapie mag ik weer voluit leven en genieten. Ik ken dus de beide kanten van deze medaille. Ik ben nu 41 jaar, woon in de Krimpenerwaard en mijn leven is goed op orde. Toch is dit niet altijd zo geweest…

Ken je dat moment dat je een spannend iets gaat doen, bijvoorbeeld een heftige confrontatie en het enorm veel angst opwekt en dat je niet kan stoppen met denken en angstig zijn?. En, dat na dat moment, je de hele dag loopt te piekeren over wat je wel of niet had moeten doen, er knallende hoofdpijn opkomt en je bang bent dat dit nooit meer goed komt. Als het dan tegen zit sta je op met pijn in je lichaam, niet zeker weten of je nu moeier bent dan voordat je naar bed ging. Herken je dit? Ja? Dan praat je over de vroegere Lucas van Wateringen…

Heel soms heb ik er nog wel eens last van, Maar ik heb nu een pakket vol met tools en draai ik het weer makkelijk om. Je zou daarom kunnen zeggen dat ik de meeste methodes en technieken wel ken, daarom kan ik zo goed de breinfijn cursus reviewen en zeker nadat ik de cursus zelf heb gedaan.

Maar, genoeg over mij. Dit gaat niet over mij, maar des te meer over jou en hoe het jou kan helpen jouw leven weer pijnloos en stressvrij te leiden.

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Wat houd de cursus meer rust in je lichaam en brein precies in?

Toen ik binnenkwam op de website en in de cursus, zie je een overzichtelijke, duidelijke, simpele en een mooie omgeving. Dit is belangrijk, want je wilt een optimale omgeving, zodat je optimaal kunt leren en dat heeft Rosalie goed ingevuld met deze cursus.

Natuurlijk, het gaat niet vanzelf en gelukkig maar, maar zo’n simpele en duidelijke omgeving scheelt wel de helft met het goed opnemen van de kennis. Ik zie twee hoofdcategorieën, waarvan de eerste 4 modules heeft en de tweede 7 modules met meerdere challenges om het cursusmateriaal te beoefenen. Met de challenges blijft de kennis echt hangen en maak je de leerstof eigen.

De cursus is een videocursus, wat ikzelf erg prettig vindt. Dit helpt mij persoonlijk de informatie beter in me op te nemen. Een ander iets wat ik prettig vind is dat Rosalie je meeneemt bij de hand en stuurt je rustig de cursus door. Je krijgt een beetje dat 1-op-1 gevoel zoals je bij een fijne psycholoog zit. Want, dat is Rosalie, een warme, kundige en fijne psycholoog.

Je krijg per dag 1 video les en een challenge. Genoeg om je even bezig te houden en tegelijkertijd dat het niet te veel wordt.

Je snapt het wel, dit is belangrijk om de cursus langzaam, maar goed in je op te nemen. We willen met z’n allen het best mogelijke resultaat voor je en 1 video per dag en een challenge kijken is dan de beste optie..

Gelukkig komt er ook een werkboek bij deze cursus. Vergeet niet, ook hier weer om je maximaal te begeleiden, zodat je de lesstof goed op kunt nemen. Je kunt ook dit werkboek met een druk op de knop uitprinten.

Oké Lucas, Ik luister en het klinkt goed, maar waar wat staat er in de modules?…Ok, lees maar mee en ik leg het je uit…

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Categorie breinweetjes om je klaar te maken voor meer rust in je lichaam en brein

Jawel, hier staan de weetjes in die jou de cursus makkelijker eigen moeten maken. Het is wederom een helder overzicht en makkelijk te begrijpen. Naast de challenge zit er ook een hypnose sessie bij als extra bonus.

De hypnose sessie is erg fijn. Al na een minuut voelde ik minder spanning in m’n lichaam en werd ik relaxter en aan het eind van de sessie voelde ik me alsof ik een goede nacht had geslapen. Wat best vreemd is, want dat had ik al in tijden niet meer gedaan.
Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Dit zijn de 6 modules + meerdere bonus die je lichaam en brein rust kunnen geven

Module 1 – begint weer met breinweetjes en daarna begint module 2 die uitleg geeft over de verschillende zenuwstelsels en hoe belangrijk het is deze in balans te hebben. Er wordt ook uitleg gegeven over spierspanningen en verschillende biofeedback systemen (zoals spierspanning)

Het handige van deze uitleg is dat je op een gegeven moment weet hoe gespannen je bent en welke triggers jou spanning geven. Zo kun je deze triggers ontwijken of er op een andere manier mee omgaan. Ik werd in ieder geval aangenaam verrast door de kennis in deze module.

De module sluit met een challenge die mij veel inzichten gaven tot mijn eigen weerstand met negatieve gevoelens en gedachten. Waarom vecht ik eigenlijk tegen die gedachten, terwijl ze hierdoor vaak alleen maar groter worden. Hmmm, iets om te onthouden!

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Module 3, bewuster is uitgeruster!

In deze module word je er van bewust gemaakt dat we vaak zelf extra lading geven aan wat we meemaken. Vervolgens willen we dit oplossen door strategieën in te zetten, zoals piekeren, overdenken, je wordt strenger voor jezelf of je gaat gelijk aan en werken aan oplossingen.

Toch hoef ik je denk ik niet te vertellen dat dit juist de problemen verergeren. Daarom, word je in de module juist bewust, waarom je eigen strategieën niet werken en juist de lichamelijke stress klachten verergeren. Kun je je voorstellen als je al die onnodige en niet functionerende strategieën het huis uit gooit, wat er dan zou gebeuren? Juist, je krijgt minder stress in je lichaam en uiteindelijk zou die moeten leiden tot een meer ontspannen lichaam en brein.

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Module 4, Inzichtelijk, hier heb ik wat aan, dank je wel!

Hier wordt door Rosalie uitgelegd waarom we lijden, maar ook hoe we er van een afstandje van kunnen kijken en dat negatieve gevoelens er mogen zijn. Tja, wij mensen zijn geneigd om dit weg te drukken, ik ook soms nog, je blijft immers mens.

Maar door de uitleg krijg je inzicht waarom je dit doet en hoe je dieper naar je overtuigingen kan kijken. Dit haalt eigenlijk de druk weg om niet je negatieve gevoelens te voelen. Daarnaast merk je, dat ook al denk je dat het over een ander gaat, het eigenlijk over jou gaat. Want, daar gaat goede therapie over, hoe verander ik mezelf? Want, over jezelf heb je controle..

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Module 5, fijn dat ik het weet!

Deze module bestaat uit 3 onderdelen. In het eerste stuk legt Rosalie op haar eigen vertrouwde manier uit hoe we soms onbedoeld meerdere clusters maken in ons onderbewuste en dat dit vaak als een vicieuze cirkel werkt. Ook, deze nieuwe clusters zorgen ervoor dat er extra lichamelijke spanning is. Je zult je hierin vast wel herkennen. Ook wordt het belang uitgelegd hoe belangrijk rust voor ons brein en lichaam is. En, nee, dan bedoel ik niet slapen, maar minder stress en prikkels. Hoewel slaap erg belangrijk is natuurlijk ;)

Wat ik fijn vind aan dit hoofdstuk is dat als je lichamelijke klachten verdwijnen na deze cursus en toch weer terugkomen, dat je nu weet hoe dat komt, zodat je weer direct actie kan ondernemen. Want, vaak zeggen we dan; ’’zie je wel, dit werkt niet’’, terwijl we zelf even teveel prikkels en stress in ons systeem hebben laten doorkomen. Een fijn inzicht!

Ja, de challenge in het tweede hoofdstuk van module 5 vond ik erg fijn en leerzaam. Hier wordt een hele simpele oefening uitgelegd, die direct effect heeft hoe je overtuigingen (clusters) gelijk minder lading en spierspanning zal geven.

En, dan in het derde hoofdstuk worden er verschillende voorbeelden van pijnlijke situaties uitgelegd en welke verschillen hier in zitten. Natuurlijk, is dit handig om beter te kunnen begrijpen welke pijnlijke situaties jouw lichamelijke en psychische klachten geven, zodat je ze ook beter kunt voorkomen. Laten we naar module 6 gaan…

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Module 6, de laatste module, we gaan ermee aan de slag!

Deze module is een korte, simpele, maar verhelderende kijk op hoe je met woorden om kan gaan en hoe je je klachten kan verminderen door woorden anders te gaan gebruiken. In deze module zitten een paar simpele tips, die veel voor je kunnen gaan veranderen…

Daarna komt de challenge in de vorm van een stappenplan. Dit stappenplan heb je ook echt nodig om het maximale uit deze cursus te halen.

Rosalie heeft ook nog 3 bonus modules als gift voor je, dank je wel!

Hier kan ik natuurlijk niet te veel over bespreken, maar Rosalie heeft 3 bonus video’s voor jou, om de laatste puntjes op de I te zetten. Ik kan je alleen maar vertellen dat als ze zo goed zijn als de laatste modules jij je rust in je lichaam en brein wel gaat vinden. Tenminste, als je deze cursus serieus neemt.

Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Wat vond ik goed aan deze cursus van Rosalie van Gils

 • Natuurlijk de effectiviteit – Bijna na alle modules merk je al gelijk een verschil. Meestal duurt het wel even voordat het zich door vertaald naar het lichaam, maar logischerwijs zal dit gebeuren. Bij mij is mijn hoofdpijn aanmerkelijk vermindert en soms is het helemaal weg.
 • De helderheid van communicatie – Rosalie is iemand die heel helder kan uitleggen, zonder dat je je elke keer afvraagt of je het wel goed begrepen hebt. Daarnaast door haar heldere uitleg is de stof makkelijk op te nemen,
 • De extra challenges maken het verschil – Uitleg is goed, zeker als dit helder en simpel wordt gedaan, maar als je het niet in de praktijk kan testen dan heb je er niet zoveel aan. Gelukkig, zijn er daarom challenges in de cursus opgenomen, waarbij je direct het verschil kan ervaren en je de kennis beter zult begrijpen.
 • Een positieve, vertrouwde en warme psycholoog – Misschien maakt dat voor sommige mensen niet uit. Ik ben zelf precies het omgekeerde. Als het te rationeel is zonder al te veel gevoel dan haak ik af. Rosalie is het tegenovergestelde van dat en het zal me niet verbazen als jij dat ook vind. Want, wees eerlijk, als je geen klik hebt met je behandelaar, gaat de cursus dan ook werken? Daar hoef je hier niet bang voor te zijn.
 • De leeromgeving van Breinfijn is erg fijn en duidelijk – Je kent het wel je koopt ergens een cursus en je bent een paar uur bezig om alles te vinden. Je frustratie loopt op en je stopt maar helemaal met de cursus. Tenminste, zo kan ik zijn als de leeromgeving niet goed is ingericht. Gelukkig is de leeromgeving van bureau Breinfijn een simpele, overzichtelijke en heldere omgeving, waar je alles kan vinden.
 • De extra bonussen, zoals de hypnose audio om meer rust in je lichaam en brein te programmeren. Alleen deze bonus is het geld al waard.

Deze cursus is nu tijdelijk met 50% korting te bestellen, de korting wordt automatisch verrekend bij de betaling. Als je dus meer rust in je hoofd en lichaam wilt, klik dan nu op de wit/paarse knop en begin er vandaag nog mee…

Ga nu naar de officiële website voor 50% korting (Korting Automatisch bij afrekenen)

Voordelen

 1. Effectief in het oplossen van stress en spanning in het brein en lichaam.
 2. Helderheid in de communicatie, het is makkelijk begrijpbaar
 3. Challenges die direct het verschil maken
 4. Een positieve, warme en kundige psycholoog
 5. Een heldere en overzichtelijke leeromgeving

Nadelen

 1. Kan een te korte cursus zijn voor mensen, maar is wel helder en overzichtelijk
 2. De cursus heeft een hogere prijsklasse, maar wel kwaliteit.

Wat vond ik minder goed aan de cursus rust in je lichaam en brein?

 • De cursus is duidelijk, helder en fijn, maar tegelijkertijd is deze cursus ook wel kort. Hier zitten voordelen en nadelen aan. Een voordeel is door het simpel te houden, kun je niet aan de gang gaan met allemaal moeilijke en langdradige uitleggen. Vaak ga je dan stoeien met de verschillende manieren die in de cursus beschreven staan, maar uiteindelijk raak je dan overprikkeld. Als je een hele uitgebreide cursus zoekt, dan is deze cursus misschien niet voor jou.
 • Ondanks dat ik enthousiast ben, heeft de cursus ook wel een prijskaartje. Gelukkig is er wel bijna een 50% kortingscode als je besluit de cursus via deze pagina te kopen.(automatisch bij afrekenen)

  Mijn breinfijn review met de cursus rust in je lichaam en brein

Conclusie: Mijn ervaring en review met de cursus rust in je lichaam en brein

Je merkt het misschien al. Ik vind de cursus goed. Deze cursus is helder, overzichtelijk en goed uitgelegd. Ook is mijn hoofdpijn minder geworden en is soms helemaal weg na een week of 7. Elke week werd het wat beter…

Ja, de cursus kan goedkoper en het is een vrij korte cursus, maar als je nou precies de doelen behaald die je wilt behalen, hoeft dat geen struikelblok te zijn en ben je misschien juist wel de spekkoper hier.

Daarnaast wordt je door een hele fijne en kundige psycholoog het hele proces bij de hand begeleid. Niet iedereen kan dat, maar dat is zeker iets wat Rosalie als kwaliteit in zich heeft.

Het echte verschil in deze cursussen zijn de challenges die bij mij gelijk resultaat gaven. En, tja, daar gaat een cursus over. Je wilt uiteindelijk van je klachten af. Als, kanttekening wil ik er wel bij zeggen dat je het minimaal 1 maand serieus de cursus oefent om echt goed te ervaren of het echt bij je past en je klachten verminderen.

Tot zover deze bureau breinfijn review en ik wil je veel succes wensen met het volgen en het uitbannen van alle onrust in je lichaam en brein. Druk nu de wit/paarse knop in om echt te beginnen met het creëren van rust in je lichaam en brein…

Ga nu naar de officiële website voor 50% korting (Korting Automatisch bij afrekenen)

Voordelen

 1. Effectief in het oplossen van stress en spanning in het brein en lichaam.
 2. Helderheid in de communicatie en het is makkelijk begrijpbaar
 3. Challenges die direct het verschil maken
 4. Een positieve, warme en kundige psycholoog
 5. Overzichtelijke en heldere leeromgeving

Nadelen

 1. Kan een te korte cursus zijn voor mensen, maar wel helder en overzichtelijk
 2. De cursus heeft een hogere prijsklasse, maar is ook kwalitatief hoger.

Een relaxte groet,

Lucas van Wateringen

1 comment

Master Your Mind with Techniques to Boost Cognitive Performance - Two Pular december 23, 2023 - 6:22 am

[…] In this article, we will explore some effective methods to help you optimize your brainpower and klik voor de ervaringen that life has to […]

Reageren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info