Home Persoonlijke Ontwikkeling Passie en Gewoonte – Wat is het verschil?

Passie en Gewoonte – Wat is het verschil?

by lucas van wateringen
434 views

Soms is het moeilijk te zien of je een passie of gewoonte heb. Daar gaan we vandaag verandering in brengen, zodat je precies weet of je vanuit je passie leeft of dat het een gewoonte is.

Wat is een passie?

Het is een natuurlijke hartstocht naar werk of een activiteit die je energie en veel voldoening geeft. Vaak hebben de mensen die vanuit passie werken het gevoel dat ze voor dit werk gemaakt zijn.

Wat is een gewoonte?

Een gewoonte is een handeling hetzij fysiek of mentaal die je gewend bent uit te voeren, omdat je dit herhaaldelijke keren hebt herhaald. Veelal is dit een onbewust proces

Leef ik uit een gewoonte of uit een passie?

Leef ik uit een gewoonte of uit een passie?

Je kan het eigenlijk zo zien. Als je deze vraag aan jezelf stelt, dan is het meestal zo dat je eerder uit een gewoonte werkt of leeft, dan vanuit je passie. Het is namelijk zo, dat als je vanuit je passie leeft dat onnoemelijk vast staat voor die persoon én dat dat ook geen vraag meer is voor die persoon.

Aan de andere kant is het vragen van deze vraag ook een indicatie dat je wel degelijk leuk werk of een hobby hebt, anders is er geen twijfel tussen passie en gewoonte.

Wat te doen als je werk een gewoonte is geworden?

De allerbelangrijkste vraag die je zou kunnen stellen is: Krijg ik energie van m’n werk of niet? Natuurlijk kunnen we ook fysiek moe zijn, maar toch de volgende dag weer met energie naar het werk gaan en er energie van krijgen, is in iedergeval een teken dat je het naar je zin hebt op je werk.

Een andere vraag die je je kan stellen is; Zou ik dit willen doen als ik er geen geld voor kreeg? Dat is ook een mooie indicatie of je met een passie te maken hebt of een gewoonte.

Als het toch blijkt dat je werk meer een gewoonte is geworden, lees dan mijn blogpost over hoe vind ik mijn passie en misschien rolt daar iets uit wat echt goed voor je voelt. Ook kan je kijken bij de passie voorbeelden om enig gevoel te krijgen bij de verschillende beroepen.

Passie en Gewoonte - Wat is het verschil?

Is het erg dat je werk een gewoonte is

Alleen, omdat werk een gewoonte is geworden, wil niet altijd zeggen dat je het niet naar je zin hebt. Je kan fijne collega’s hebben, je kan het goed met de klanten vinden en de financiële voorwaarden zijn goed. Soms heb je daarbij belangrijke verantwoordelijkheden en dan vind ik het persoonlijk een nobel streven om je verantwoordelijkheden na te komen.

Het is wel belangrijk dat je het uiteindelijk naar je zin hebt, anders zou je er wel over kunnen nadenken toch wat anders te doen.

Conclusie

Het is soms best wel moeilijk in te schatten wanneer werk een gewoonte of een hobby is geworden. De meeste mensen leven toch graag vanuit hun passie. Ik geloof dat iedereen passie in zich heeft voor een bepaald soort werk of hobby.

De vraag alleen is, wordt je er ook gelukkig van om van werk te veranderen, terwijl je nog niet goed weet wat je passie is. Daarnaast brengt de verandering van werk ook een hoop stress en verantwoordelijkheden mee.

Op het moment dat je je passie nog niet gevonden hebt, kan je beter niet zomaar van werk verwisselen. Vind eerst je passie en automatisch vind je dan ook meer geluk, energie en voldoening in je werk.

Succesvolle groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info