Home Persoonlijke Ontwikkeling 20 Voorbeelden van Werk en Hobby Passies

20 Voorbeelden van Werk en Hobby Passies

by lucas van wateringen
2,3K views

‘’Een passie kiest jou, je hoeft het alleen nog te vinden’’

Wat is een passie?

Passie is werk of een activiteit uitvoeren die volledig vanuit je hart komt. Als je deze passie uitvoert voelt het alsof je de droombaan van je leven hebt en dat dit werk voor jou bedoeld is.

Voorbeelden van werk en activiteiten die vanuit passie beleefd worden

Nou zou je kunnen denken dat werken vanuit passie een speciaal soort werk of activiteit is. Nu is dat doorgaans wel zo, maar een vuilnisman of schoonmaker kan prima in zijn of haar passie beleven.

Dat gezegd hebbende zijn het vaak wel de banen en soorten werk die over het algemeen aantrekkelijker worden gevonden. De soorten werk die men als passioneel wordt beschouwd hebben vaak te maken met vrijheid, een goed financieel plaatje en het helpen van mensen.

Zoals in de titel beloofd, hier een aantal voorbeelden van passies…

Passies en Werk

Passies en Werk

1. Kunstenaar

kunstenaar worden is nog helemaal niet zo makkelijk. Waarom niet? Omdat je al als een kunstenaar wordt geboren. Meestal ben je een vrije en creatieve denker en ga je niet met de massa mee. Je wordt blij van het creëren van verschillende dingen. Kunst maken is niet alleen schilderen. Je kan in principe van alles kunst maken, van graffiti tot het boetseren van mooie potten, maar 1 ding is zeker, je kan je niet bedwingen om toch jezelf creatief te uiten.

2. Een vorm van coaching

Er is niets zo inspirerends en voldoenend als het coachen van mensen. Tenminste als het bij je past. Vaak is het wel zo dat je de ervaring zou willen hebben om zelf al uit een diep dal te zijn gekomen, om die ander nog beter te begeleiden. Tegelijkertijd is dit ook geen noodzaak. In sommige mensen zit gewoon het coachings hart en laten we eerlijk zijn; de meeste mensen krijgen genoeg op hun bord, waar ze inspiratie uit kunnen halen.

3.Wordt kok

Je kan bijna iedereen blij maken met een prachtig opgemaakt bord, vol met lekker eten. Het leuke van het kok zijn is dat je jezelf creatief kan uiten en mensen ontzettend blij kan maken. Je kan uiteindelijk zelfs je eigen restaurant beginnen en kijken of het ondernemen bij je past, wat al een passie op zichzelf kan zijn. Als je kok wilt worden heb je wel vaak te maken met dat je moet werken op ongebruikelijke tijden zoals weekends en s avonds.

4. Yoga of fitness instructeur

Als je met mensen wilt werken, maar tegelijkertijd niet in de zorgsector wilt komen, dan kan dit werk voor een mooie tussenstap zorgen. Als je fitness instructeur wilt worden dan is het belangrijk dat je een passie voor sport hebt. Het andere aspect wat belangrijk is, dat je het leuk vindt deze kennis over te dragen en je cliënten te motiveren. Je bent zowel met de mentale als fysieke gezondheid bezig en je helpt daarmee mensen die zich door jou steeds beter gaan voelen.

muzikant passie

5. Muzikant

Als muzikant kan je zeer creatief werken en tegelijkertijd mensen blij, ontspannen of ontroerd maken. Niks kan de mens zo raken als muziek. Dat betekend dat je een belangrijke taak hebt om mensen beter te laten voelen. Daarnaast is voor zowel het publiek als de muzikant, de muziek een therapeutisch process. Want wat doe je als je een gebroken hart hebt? Juist, je luistert muziek die jou troost. Daarnaast schijnt de uitwisseling van energie en emoties erg bevredigend en voldoenend te zijn.

6. Fotograaf

Afhankelijk van wat voor soort fotograaf je wordt, kan het voor meer introverte mensen een perfecte hobby of werk zijn. Dat gezegd hebbende, vaak werk je wel weer met mensen samen met bijvoorbeeld portretten en familie portretten. Fotografie heeft iets kunstigs en het maken van dat perfecte plaatje kan iets heel bevredigends zijn. Dit werk heeft iets creatiefs, maar ook iets expressiefs. Als je het dus fijn en leuk vind om een beroep te kiezen waar je aan zelfexpressie kunt doen, dan kan fotograaf of kunstenaar goed bij je passen.

7. Vrijwilligerswerk

Hoewel je misschien niet had verwacht dat dit werk in dit rijtje thuis zou horen, hoort het hier wel degelijk thuis. Ok, het verdient weinig of niks, maar er is ook bijna geen enkel ander werk wat voor zoveel voldoening zorgt. Als je dan ook twijfelt over wat je passie is, begin dan met vrijwilligerswerk en test verschillende richtingen uit. Ik beloof je, als het bij je past, geeft het een waanzinnig goed gevoel!

8. Meubelmaker

Als je heel graag met je handen en hout werkt, dan zou meubelmaker iets voor jou kunnen zijn. Het verdiend niet alleen goed, maar het gevoel dat je krijgt na het maken van de perfecte meubel en de blijdschap van de klanten, is haast niet vergelijkbaar. Sommige mensen werken liever met hun handen en met de huidige tekorten hierin is dit zeker een mooie keuze.

9. Vlogger en Youtube content maker

Voor de iets jongere generatie (hoewel dat niet hoeft) kan je dit soort werk uitvoeren. Je hebt over het algemeen heel veel vrijheid met dit soort werk en na hard werken kan je er ook veel mee verdienen. Je bent ook technisch, creatief en ondernemend bezig. Je bent ook mobiel door dit werk en je kan dus gerust met je kont een paar weken op Bali gaan zitten en daar je werk voortzetten.

zorgmedewerker passie

10. Zorgmedewerker

Voor sommigen lijkt dit niet een passie, vooral mannen kunnen daar soms zo over denken. Maar niets is minder waar. Als je een zorghart hebt, dan is er maar één keuze en dat is werken in de zorg. Als ik een ziekenhuis kom, dan is er vaak een positiviteit en sereniteit te voelen. Waarom? Omdat mensen met hun hart dit werk doen en dat is zeer voldoend werk. Daarnaast betaald het ook niet slecht. 1 nadeel kan wel zijn dat je vaak een continurooster hebt en dus op onregelmatige tijden moet werken.

11. E-gamer

Er zijn mensen die van hun hobby hun werk maken. Dit geldt zeker voor de gamers onder ons. Wie droomt daar als jongen niet van? En vaak verdiend het nog een hoop geld ook als je er echt goed in wordt. Eén kleine kanttekening wil ik hier wel bij maken. Gamen kan ook snel een verslaving worden en dan word je er niet meer gelukkig van, zelfs als je een hoop geld verdiend.

Passie en Hobbies

Passie en Hobbies

1. Schilderen

Schilderen is zo’n hobby die iedereen wel kent en die ook nog vaak wordt gedaan. Het is ontzettend leuk om dit te leren (ook niet makkelijk) en het geeft veel voldoening. Vooral ook omdat schilderen therapeutisch kan werken. Als je een emotie voelt en je zet bijvoorbeeld een muziekje aan, vloeit die emotie vanaf de kwast zo het canvas op en ben je eigenlijk bezig met verwerken. Ik heb dit zelf ook gedaan en het kan wonderen verrichten.

2. Boksen en Kickboksen

Zeker voor mensen met een hoop energie, discipline problemen, of weinig zelfvertrouwen is boksen en kickboksen een fantastische sport. Deze sport heeft haast eindeloze voordelen en de meeste mensen houden er een passie voor het kickboksen voor het leven aan over. Ik kan er zelf over meepraten, omdat ik het jaren heb gedaan. Het geeft zoveel positieve gevoelens, dat het soms zelfs verslavend kan werken.

3. Paardrijden

Je ziet voornamelijk meiden en vrouwen paardrijden, maar toch worden steeds meer mannen aangesproken door dit majestueuze dier. Een paard is vaak niet alleen een paard, het kan een echte vriend worden. Paarden zijn ook hele intelligente dieren en spiegelen vaak thema’s in je eigen leven waar je dan aan kan werken. Ook heeft het paard een hoop aandacht en zorg nodig, wat de verbinding tussen jullie twee alleen maar sterker maakt.

4. Mediteren en Yoga

Ik deed zelf altijd veel aan mediteren en af en toe Yoga. Het mediteren zelf doe ik niet meer, omdat ik dan hoofdpijn krijg en ik probeer nu vooral door het gehele leven in een meditatieve toestand te zijn. Door meditatie en Yoga krijg je contact met een dieper stuk in jezelf die als innerlijke vrede en harmonie aanvoelt. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen die mediteren dit als een passie gaan zien en andere mensen opzoeken die mediteren en dit gezamenlijk doen bij mensen, onder de naam stadsverlichting.

4. Dansen

Wat kan het lekker zijn om even te dansen op muziek waar je van houd. Alle overgebleven energie van de dag of de negatieve emoties via dansen lekker weg laten vloeien. Bij veel vormen van dansen is het ook een sociale aangelegenheid, waardoor de passie voor het dansen alleen maar versterkt wordt. Je komt vaak energiek, maar kalm terug van een dansles.

Gitaar spelen

5. Gitaar spelen

Muziek doet het gewoon goed als je naar mensen kijkt die een passionele hobby hebben, maar vooral de gitaar doet het goed. Bijna bij iedereen, klinkt een gitaar goed in de oren. De progressie die je maakt met het leren van gitaarspelen is verslavend, net zoals de (eigen) muziek die je maakt, waardoor je jezelf kan uiten. En natuurlijk niet te vergeten de indruk die je op je eventuele partner maakt bij een versierpoging!

6. Aan Break-dancing doen

Als je meer met de straatcultuur hebt, kan je gaan breakdancen om jezelf beter te uiten en jezelf een positieve richting in het leven te geven. De variaties die je kunt doen, het harde trainen wat zelfvertrouwen geeft en het fysiek gezonde deel, maakt breakdancen een passie voor veel jongeren. Rap en hiphop is zo’n zelfde uitingsvorm die vele harten weten te pakken.

7. Poëzie schrijven

Met proza schrijven kan je je eigen innerlijke wereld creatief vorm geven. De thema’s waar je over kan schrijven zijn haast onuitputtelijk en als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan is het moeilijk om je pen weg te leggen. Omdat je jouw innerlijke wereld op papier aan het vormgeven bent, heeft het ook een therapeutische werking. Naast dat het een therapeutische werking heeft, kan het andere mensen, inspiratie, hoop, troost en blijdschap bieden bij het lezen van jouw eigen poëzie.

8. Spiritualiteit

Spiritualiteit is voor mij gewoon het leven. Het is niet iets wat buiten het leven staat en voor een paar zweverige types bedoeld is. Spiritualiteit begint vaak met innerlijke pijn, die je wilt oplossen en je naar manieren gaat zoeken om jezelf hiervan te verlichten. Op ten duur kom je op verschillende paden uit die zeker ook heling of verlichting kunnen bieden. In mijn geval kom je erachter dat spiritualiteit, zelfliefde is, een glimlach naar de wereld geven is en vanuit je hart leven. Ik en velen met mij hebben er een passie voor, alleen kom je er steeds meer achter dat passie, liefde en stilte in het hele leven en in jezelf zit en dat het leven ook passie voor jou heeft.

9. Bloemen kweken, tuinieren en de natuur

Bloemen kweken, tuinieren of een vijver houden is altijd gezond voor je lichaam en geest. Je bent direct in aanraking met de natuur, die rust en energie geeft. De natuur aard je ook. Vroeger kwam de term aarden alleen in spirituele kringen voor, maar tegenwoordig is het wetenschappelijk bewezen, dat aarden een echt fenomeen is. Door te aarden en bezig te zijn in de natuur ontwikkel je een verbinding met de natuur en uiteindelijk een verbinding met jezelf. Uiteindelijk is verbinding met jezelf een verbinding die je een gelukkiger mens maakt.

Conclusie

Conclusie

Het is misschien wel duidelijk, een passie kan je werkelijk overal voor hebben, alleen verschilt het van persoon tot persoon wat je aantrekt. De ene passie is ook niet beter dan de ander en gelukkig maar! Anders waren we allemaal dokteren of allemaal vuilnismannen. Het belangrijkste is waar je blij van wordt en je met passie wilt gaan doen.

Lees de verschillende voorbeelden van passies nog eens door en kijk waar je daar het meest blij van wordt. Als dat niet lukt, dan kan je de best mogelijk optie eens uitproberen. Vaak is het ook uitproberen totdat je het gevonden hebt. Succes!

Passievolle groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info