Home Zelfvertrouwen Zelfvertrouwen is dat aantrekkelijk? Lees het hier

Zelfvertrouwen is dat aantrekkelijk? Lees het hier

by lucas van wateringen
485 views

Zelfvertrouwen kan iemand ontzettend aantrekkelijk maken. Dit geldt voor zowel man en vrouw. Maar hoe ziet dat er precies in de praktijk uit en wat kan je er nog meer over zeggen?

Vandaag probeer ik de belangrijkste vragen te beantwoorden tussen de relatie van zelfvertrouwen en aantrekkingskracht.

Lees je weer mee?

Wat is aantrekkingskracht?

Aantrekkingskracht is het vermogen om bij andere mensen over te komen als zijnde aantrekkelijk te zijn. Mensen voelen zich aangetrokken tot specifieke karaktereigenschappen, een mooie uitstraling en specifieke uiterlijke kenmerken.

Wat maakt iemand aantrekkelijker?

Op het moment dat je jezelf accepteert wie je echt bent. Zowel de mindere kanten als de leuke kanten. Je accepteert die slechte kanten niet alleen, je houd er zelfs van en zo wordt ook zelfliefde geboren. Zelfliefde creëert meestal het beroemde charisma en uitstraling wat mensen zo aantrekkelijk vinden. Als je deze eigenschappen bezit zou je kunnen zeggen dat je een aantrekkelijk persoon bent.

wat maakt een vrouw aantrekkelijk
Hoe word je een aantrekkelijker vrouw?

Voor iedereen die aantrekkelijk wilt worden is het belangrijk om zelfliefde en zelfacceptatie te oefenen. Hoe meer je die onder de knie krijgt hoe meer je gaat stralen van binnen en dus ook van buiten. Daarnaast is het belangrijk voor vrouwen om onafhankelijk te zijn, assertief, compassioneel en zorgzaam.

Tegelijkertijd is wat voor de één aantrekkelijk is, hoeft dat niet voor de ander te zijn. Over het algemeen is het zo, dat als je bepaalde karaktertrekken hebt waaraan je stoort, dat je die kan en mag veranderen. Alleen dit de je vooral voor jezelf omdat je wilt groeien vanuit zelfliefde en niet perse om aantrekkelijk te worden. Weet je nog? Zelfliefde en zelfvertrouwen is sexy!

Waarom is zelfvertrouwen zo aantrekkelijk voor de ander?

Evolutionair gezien wordt een zelfverzekerdheid, zorgzame, liefdevolle en afhankelijk vrouw als sexy gezien. Dit, omdat zij waarschijnlijk de beste kandidaat is om een kind te verzorgen en op te voeden. Vaak hebben we niet door dat we vanuit deze oude kaders onbewust dit denken.

En voor een man is zelfverzekerdheid, onafhankelijkheid, assertiviteit en leiderschap weer belangrijke kenmerken die een vrouw aantrekkelijk vind. Voor haar zal dit de meest kansrijke kandidaat zijn om goed het gezin te verzorgen en te beschermen.

Het leuke is dat we vaak helemaal niet doorhebben dat we vanuit deze kaders kijken en natuurlijk zeggen we wat anders tegen onszelf, maar kijk maar eens goed of dat klopt.

Nu zijn er natuurlijk mannen en vrouwen die kiezen voor andere kwaliteiten en dat is ook helemaal prima, meer in veel gevallen is iemand aantrekkelijk als diegene zelfvertrouwen heeft.

Hoe kan je aantrekkelijker overkomen?
Hoe kan je aantrekkelijker overkomen?

De enigste manier hoe dat gaat is door meer zelfliefde en zelfacceptatie te leren en te omarmen. Iemand die zichzelf totaal accepteert en dus ook zelf liefde zal voelen, straalt onmiddellijk zelfvertrouwen uit en wordt hiermee aantrekkelijker.

Zelfs als het je lukt aantrekkelijker over te komen, dan weet die ander nog niet precies wat voor vlees ze in de kuip heeft. Dit brengt vaak teleurstellingen met zich mee en daarnaast kun je gebruik maken van de groei in zelfliefde om tot een betere versie van jezelf te komen.

Succesvolle groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info