Home Zelfvertrouwen Zo leer je Zelfvertrouwen te hebben als man + 17 Tips

Zo leer je Zelfvertrouwen te hebben als man + 17 Tips

by lucas van wateringen
495 views

Hoe word je meer zelfverzekerd als man? Dat is een vraag die ik een hoop mannen hoor stellen. Er zijn vaak meerdere onzekerheden en ogenschijnlijke problemen die naar deze vraag leiden.

Bijvoorbeeld: Ben ik aantrekkelijk genoeg voor een vrouw? Of heb ik misschien te veel vrouwelijke kanten? Ben ik fysiek sterk en aantrekkelijk genoeg?

Er zijn in ieder geval genoeg vragen om te beantwoorden en om je te helpen hoe je als man meer zelfverzekerd wordt.

Laten we beginnen met de tips:

1. Accepteer op dit moment wie je bent

Ja mooi is dat. Dan kom ik op een website die mij kan vertellen hoe ik als man meer zelfvertrouwen kan krijgen en dan zegt hij dat ik het moet accepteren.

Ok, ik begrijp wat je zegt, maar zie het als een blank canvas waar je een nieuw schilderij op gaat verven. Dat doe je ook niet op een canvas waar al op geverft is toch?

Jezelf accepteren is de weg vrij maken voor een nieuw zelfverzekerd leven, waar je toekomst vol perspectief is. Als het je lukt jezelf te accepteren met wat jij als onvolkomenheden ziet van jezelf, hoe makkelijk wordt het dan om nieuwe uitdagingen aan te gaan op het gebied van zelfverzekerdheid?

Sterker nog. Op het moment dat je jezelf accepteert met je ‘’onvolkomenheden’’ en ‘’rariteiten’’ dan ga je als vanzelf zelfvertrouwen en zelfwaardering krijgen.

Je zegt dan eigenlijk tegen het onderbewuste;’’ hoe ik er ook uitziet, ik waardeer en respecteer mezelf. en dit ga je voelen als zelfverzekerdheid in het dagelijks leven.

Als je dit station gehad hebt, heb je de basis gelegd naar een zekerder leven.

2. Wees niet bang voor je eigen mening

Dit geldt eigenlijk voor zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen lijkt dit toch meer te spelen. Als wij mannen op een zelfverzekerde manier onze mening geven, geeft dat een boost aan het gezonde ego. Tenminste als het niet negatief bedoeld is.

Soms is het best moeilijk om je mening uit te spreken voor een groep mensen. Dingen die daarbij helpen is om in het begin goed te luisteren, zodat andere mensen respect voor je krijgen, omdat mensen graag gehoord worden.

Een andere manier die je gelijktijdig kan gebruiken is humor. Humor werkt vaak goed en je mening zal sneller geaccepteerd worden. Toch gaat het hier niet om acceptatie. Het is het gevoel een eigen individu te zijn, als een krachtige man, die ergens voor staat.

3. Leer je eigen grenzen kennen en stel deze op

Probeer eerst eens na te denken wat jouw grenzen zijn. Vaak hoef je niet langer als een maand terug te gaan om enkele recente voorbeelden op te noemen. Vaak zijn het voorbeelden, waarbij je later dacht; hier had ik wat van moeten zeggen.

Schrijf deze eens op en schrijf ook op welke kernwaarde en/of overtuiging hieraan vast zit. Vind je het belangrijk dat vrouwen met respect behandeld worden? Kom je op voor je oude buurvrouwtje waarbij ze een energiecontract aan de deur proberen aan te smeren? Tot hoever gaat een grap bij jou en wanneer zeg je er wat van?

Zomaar wat voorbeelden. Bekijk gelijk of je deze grenzen en overtuigingen wat kan verbreden in de zin van; hoe kan ik ze beter maken, zodat ik er zelf van groei of een mooier leven hiervan krijg.

Bijvoorbeeld bij de overtuiging dat vrouwen met respect behandeld moeten worden en je daarvoor wilt opkomen, kan je erbij zetten om ook met de ‘’overtreder’’ in gesprek te gaan om zijn kant van het verhaal te horen. Dit zorgt vaak voor win-win situaties en je laat de wereld een klein stukje beter achter. Best mooi toch?

4. Visualiseer je toekomstige man ideaal

Als je tegenwoordig een beetje atleet bent, dan kom je er niet meer onderuit om veel te visualiseren in je hoofd. Alvast de oefeningen doen in je hoofd, zodat er alvast neuro paden in je hersen worden gevormd, zodat als je het echt moet doen jij al voldoende geoefend hebt, om een goed resultaat te behalen.

Dit is eigenlijk niet anders als je meer zelfverzekerd wilt worden als man. Maak in je fantasie plaatjes van situaties waarin jij jezelf als de ideale man ziet.

Hoe ben je als ideale man als je op een vrouw afstapt? Hoe doe je dat met confrontaties?

In het begin is dat best moeilijk, omdat je waarschijnlijk ook andere ervaringen hebt gehad in het leven, maar als je ze blijft veranderen, dan zal het visualiseren in je hoofd het uiteindelijk aannemen en nog mooier is dat het zich in de werkelijke wereld zich zal manifesteren.

discipline zelfverzekerdheid

5. Kweek ijzersterke discipline

Er brengt niks zo een mannelijk zelfverzekerd gevoel als het kweken van ijzersterke discipline. Als je dit nog niet hebt ontwikkeld, voel je jezelf vaak slap en onzeker. Een echte man, die komt s ochtends op dezelfde vroege tijd z’n bed uit, staat minimaal 4x in de week in de gym, komt op tijd op z’n werk en ja maakt zijn huis netjes schoon zoals dat hoort.

Want wat doet discipline voor het gevoel en je leven an sich? Met discipline leg je de basis om alle activiteiten die je wilt doen om meer zelfvertrouwen te krijgen en een steeds beter leven.

Voor het onderbewuste is discipline allemaal prikkels van zelf-liefdezelf-waardering en zelfrespect die het binnenkrijgt en dat ga je geheid voelen in je gevoel als man zijnde.

Mocht je nou net beginnen met het kweken van discipline, stel dan realistische doelen in het begin. En als je toch in de fout gaat, begin dan gewoon weer opnieuw. Daarmee train je de spier van discipline ook

Onderschat dus zeker niet de waarde van zelfdiscipline en zelfvertrouwen.

6. Badder niet te veel in je comfortzone

Ik weet het; hoe verleidelijk is het niet om bij alles niet buiten je comfortzone hoeven te gaan? Met bubbels en champagne lekker badderen in het bad van je comfortzone.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Voelt dat wel echt zo lekker? Veel mensen voelen zich lui, onvoldaan en leeg die dat te veel doen. Ieder mens heeft behoefte aan positieve prikkels en dan vooral in de vorm van ‘’groei’’.

Groei doet een mens leven. En groei is niet mogelijk als je niks nieuws probeert. En wat doet het met je gevoel als man zijnde als je maar lekker lui in je comfortzone blijft. Misschien voel je je wel een loser en minder man.

Ga dus uit je comfortzone en probeer in plaats van angstig enthousiast te zijn. Het geeft fysiek ongeveer dezelfde sensaties, maar meer positieve emoties en hormonen. Je programmeert dus in jezelf dat je van spannende situaties, enthousiaste situaties gaat ervaren.

Dit gaat het een stuk makkelijker maken! Net zoals je nieuwe skill discipline je hiermee gaat helpen.

7. Stoere uiterlijke verzorging helpt

Soms kan je al meer zelfverzekerd worden, als je bepaalde mannelijke uiterlijkheden overneemt. Denk dan aan een baard, snor of zo’n oud kapsel dat je tegenwoordig bij een barber haalt.

Bekijk ook je kleding, bril en schoenen eens. Zijn het stoere schoenen? Maken ze je meer mannelijk? Sommige mensen zeggen wel eens;’’Fake it, until you make it’’

Dat is een waarheid als een koe wat mij betreft. Je bent op deze manier eigenlijk je onderbewuste aan het programmeren. Wat eerst fake voelde, is nu echt geworden.

Let wel op dat je niet je eigen ‘’jij’’ hiermee overschaduwt. Het mag allemaal wel bij je passen en je mag je er ook lekker in voelen. Uiteindelijk wil je niet alleen zelfverzekerd als man zijn, maar wel de man die precies bij jou hoort.

Wat ons bij het volgende punt brengt.

8. Vergeet je eigenheid niet

Er is niks zo on-aantrekkelijks voor een vrouw als een man die zichzelf niet is en eigenlijk is dit voor jezelf ook zo. Je weet vaak van jezelf dat je iets doet, wat eigenlijk niet bij je past.

Fake it, until you make it, werkt alleen als het bij jouw DNA of blauw print hoort. Daarom is het ook goed om je eigen waarden op te schrijven en dingen waarvan je vindt dat ze echt bij je passen. Om zo een beeld te krijgen waar je precies voor staat.

En als je dan voor deze dingen staat -met inbegrepen van je ‘zogenaamde’ gekke dingen- ben je totaal jezelf. En als je deze uniekheid durft te vieren, maakt je dat meer volwassen en automatisch daarmee als je een man bent, meer mannelijk.

9. Zelfverzekerde mannen ondernemen actie.

Het verschil tussen een zelfverzekerde en onzekere man kan zo simpel zijn als de een actie onderneemt en de ander niet. Ze kunnen allebei dezelfde gevoelens van angst, bezorgdheid of ongerustheid ervaren.

Toch laat de zelfverzekerde man zich daar niet door weerhouden. Terwijl de onzekere man dat wel doet. Zelfverzekerde mannen ondernemen dagelijks actie. Hierdoor kunnen ze de herhalingen erin stoppen om te leren dat angst, bezorgdheid en het onbekende allemaal normale gevoelens zijn die elk mens ervaart en waarmee hij wordt geconfronteerd. Door deze bewegings spier te versterken, kun je doorgaan en vooruit blijven gaan.

Hier zijn enkele praktische stappen om je te helpen dagelijks actie te ondernemen om je te helpen groeien in zelfvertrouwen als een man.

 • Maak Je bed op.
 • Zorg voor een training routine.
 • Doe iets wat je niet regelmatig wilt doen.
 • Als je angst of ongerustheid voelt, vraag jezelf dan af waarom en probeer jezelf er zo mogelijk doorheen te duwen.
 • Creëer tastbare dagelijkse projecten die bouwen aan uw gewenste doel.
 • Vraag uzelf af of het de moeite waard is om niets te doen.

Dat zijn enkele eenvoudige manieren om aan jouw reis te beginnen. Overstelpt jezelf niet met onrealistische verwachtingen. Om dit voor de lange termijn te kunnen doen, moet je ervoor zorgen dat je dingen opsplitst in eenvoudige dagelijkse of wekelijkse stappen, zodat je niet opbrandt.

falen en winnen

10. Zelfverzekerde mannen hebben gefaald.

“De meester heeft vaker gefaald dan de beginner zelfs maar heeft geprobeerd.”

– Stephen McCranie

Als je ooit hebt geprobeerd iets nieuws te leren, ach, als je hebt geprobeerd te leren fietsen, zul je snel beseffen dat je, om je doel te bereiken, ok moet zijn met mislukken. Deze praktische waarheid is zo krachtig en indrukwekkend. Als je dit kunt verdragen en in praktijk kunt brengen, zul je onvermijdelijk een zelfverzekerde man worden.

Mannen die in staat zijn te accepteren dat ze zullen falen, kunnen de macht van schaamte breken die zoveel mensen ervan weerhoudt om ooit te proberen het gewenste doel te bereiken. Als je mislukking kunt omarmen als bewijs van actie, word je een zelfverzekerde man.

Hier zijn een paar voorbeelden die je kunnen helpen:.

 • Wees je ervan bewust dat dit je in staat stelt te weten wanneer je je door schaamte laat tegenhouden.
 • Vraag uzelf af of u iets niet probeert omdat u bang bent om te falen. Als dit waar is, vraag jezelf dan af waarom je bang bent. Hierdoor wordt meestal de kracht die het over u heeft, uitgeschakeld.
 • Dwing jezelf om dingen te doen waar je vreselijk in bent. Leer een nieuwe sport, probeer een bordspel voor de eerste keer, of start een nieuwe hobby waar je geen kennis van hebt. Hierdoor zul je eraan wennen dat je ergens niet goed in bent, wat de pijn van een mislukking vermindert.

Als je in staat bent om die paar stappen in praktijk te brengen, ben je goed op weg om een zelfverzekerde man te worden die totaal ok is met mislukken.

11. Zelfverzekerde mannen denken positief.

Een zelfverzekerde man is in staat om te denken en zich te concentreren op het positieve. Dit betekent niet dat hij de negatieve realiteiten die er zijn, negeert of onwetend daarvan is. Hij is net in staat om dat wat positief en negatief is te ontcijferen en concentreert zich op dat wat gunstig is voor zijn geestelijke gezondheid.

Zich concentreren op en geobsedeerd zijn door de negatieve realiteiten die er zijn, helpt niemand. Zelfverzekerde mannen kunnen het positieve zien, erop inspelen en het hen in staat stellen om gewaagde, beslissingen te nemen.

Een praktisch voorbeeld hiervan zou er als volgt uitzien. Een man is aan het rennen, als hij na een paar kilometer pijn in zijn lichaam krijgt, begint hij zichzelf te vertellen dat hij beter kan stoppen, hij begint te voelen dat zijn spieren pijnlijk worden en dat hij kortademig wordt.

Als hij zich op het negatieve zou concentreren, zou deze man het opgeven en toestaan dat deze realiteiten hem ervan weerhouden te groeien en zijn doel te bereiken. Terwijl een zelfverzekerde man de pijn erkent, beseft dat het geen erg probleem is, en zich opnieuw concentreert op zijn intentie om 10 minuten langer te hardlopen, omdat hij weet dat dit hem zal helpen een sterkere hardloper te worden.

Het vermogen hebben om negativiteit te erkennen maar je op het positieve te concentreren, is een vaardigheid die ik heb gezien dat zelfverzekerde mannen hebben.

Dus hoe kun je je meer op het positieve concentreren? Gelukkig heb ik een paar praktische tips voor je!

 • De eerste stap is om te weten wanneer u zich op het negatieve concentreert. Dus als je ergens vastzit of onzeker over bent, vraag jezelf dan af of je je op het negatieve concentreert. Pas dan uw gedachten op de juiste manier aan.
 • Als je met een moeilijke situatie wordt geconfronteerd, schrijf dan alle positieve dingen op die de vruchten zullen plukken als je ervoor kiest om vooruit te blijven gaan.
 • Als je hier in het bijzonder mee worstelt, raad ik je aan drie tot vijf keer per week de positieve dingen in je leven voor te lezen. Dit zal je trainen om op zoek te gaan naar het positieve in het leven.

Geef jezelf genade op deze reis, want het zal tijd kosten om je hersenen opnieuw te trainen om het positieve in het leven te zien. MAAR als je je concentreert op het “positieve” resultaat, denk ik dat het je kracht zal geven.

12. Zelfverzekerde mannen zijn vrijgevig.

Een zelfverzekerde man weet dat hij iets te bieden heeft en weet wanneer hij het moet geven. Zeker, niet alle zelfverzekerde mannen zijn vrijgevig, maar het is een attribuut van sommige zelfverzekerde mannen.

Denk er op deze manier over na: een man die er niet zeker van is dat hij inkomen kan genereren of voor zichzelf kan zorgen, zal niet geloven dat hij iets te geven heeft.

Hier zijn een paar tips om genereuzer te worden.

 • Als je geen extra geld hebt, zoek dan een non-profitorganisatie om je tijd aan te schenken.
 • Zoek een oudere buurman of familielid die wel wat hulp in huis kan gebruiken en doneer wat tijd aan hen.
 • Google en onderzoek manieren om genereuzer te worden.
 • Begin klein. Koop een vriend een drankje, of een vreemdeling een kop koffie. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je niets terug verwacht en lach gewoon.
 • Weet wat je wel en niet kunt geven. Als je veel tijd hebt maar geen geld, geef je tijd dan, als je meer geld dan tijd hebt, bedenk dan manieren om dat weg te geven.

Kleine handelingen als deze zullen je helpen om je zelfvertrouwen op te bouwen en je mentale spier van vrijgevigheid te versterken. Vrijgevige mensen hebben een blijvende invloed op de samenleving en het leven van anderen. Dit is een geweldige eigenschap om als mens te bezitten.

13. Zelfverzekerde mannen staan open om te leren.

Een man die openstaat om te leren, is een man die vertrouwen heeft in zichzelf. Waarom? Omdat je om te leren nuchterheid nodig hebt voor de realiteit dat je niet alles weet. Zodoende kunnen zelfverzekerde mannen toegeven wanneer ze het mis hebben en wanneer je iets niet weet.

Mannen die kunnen zeggen: “Ik weet het niet, wil je me dit uitleggen?” Toont een aspect van bescheidenheid en vertrouwen in zichzelf dat kan worden ondergewaardeerd.

Natuurlijk weten sommige zelfverzekerde mannen ook dat, hoewel ze iets niet weten, ze wel weten hoe ze het moeten uitzoeken. Ik wil alleen benadrukken en laten zien dat het vertrouwen toont als je kunt zeggen dat je iets niet weet, en de tijd nemen om erover te leren.

Als gevolg van openstaan voor leren en hulp vragen, word je een veelzijdige man die voortdurend groeit in kennis. Hierdoor groeit je karakter als man.

14. Zelfverzekerde mannen hoeven niet altijd gehoord te worden.

Ben je ooit op een sociale bijeenkomst of een familiefeestje geweest en is er in de woonkamer een oudere man die gewoon aan het chillen is, helemaal tevreden met gewoon in stilte zitten terwijl de chaos van het feestje om hem heen ontstaat.

De chaos ontstaat vaak omdat mensen gezien en gehoord willen worden. Maar de oude man lijkt ongestoord en heeft het uitstekend naar zijn zin.

Of tijdens een zakelijke bijeenkomst wordt vaak naar de persoon die zwijgt tot het moment dat ze moeten spreken met veel meer aanzien geluisterd dan naar de kletsende betweterige medewerker.

Waarom is dat? Omdat de rustige man die weet wanneer hij wel en niet moet praten een zelfverzekerde man is en hij weet dat als hij praat, altijd zinnige dingen zegt. Zo kan de niet-stop-prater in situaties gewoon een onzekere man zijn die niet weet hoe hij met stilte moet omgaan of niet gehoord kan worden.

vragen stellen zelfverzekerdheid

15. Zelfverzekerde mannen stellen vragen.

Hoe laat het stellen van vragen vertrouwen zien? Simpel, want als je vragen stelt, laat je zien dat je niet gehoord hoeft te worden en sta je open om te leren. Het toont ook interesse en betrokkenheid.

Je bent op dat moment aanwezig zijn in plaats van te worden verteerd door wat er in je hoofd gebeurt. Het vermogen om goede vragen te stellen stelt u voor als een zelfverzekerd persoon. Dit is een subtiel vertrouwen, en de meesten nemen het niet openlijk op, maar het draagt bij aan vertrouwen.

Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat je uit een gesprek wilt stappen of systematisch één of ander naïeve jongeling wil kleineren in een verhitte discussie, dwing jezelf dan om in plaats daarvan een vraag te stellen.

16. Zelfverzekerde mannen zijn geen Pleasers.

Er is een verschil tussen een man die zorgt voor degenen van wie hij houdt en voor degenen die hij waardeert. Iemand die mensen pleased, is erop uit om de mensen om hem heen te manipuleren (hetzij vaak onbewust), een man met empathie wil de mensen om hem heen liefhebben.

Een man met vertrouwen wordt heeft bakken met empathie. Hij weet wanneer er een hulpbehoevend iemand in de buurt is en onderneemt actie. Hij vindt het prima als niet iedereen hem aardig vindt. Hij heeft immers een eigen zelfbeeld die positief is.

17. Zelfverzekerde mannen weten hoe ze moeten luisteren.

Een man die zelfverzekerd is, heeft geleerd aandachtig te luisteren naar degenen die spreken. Hij is niet onzeker over de noodzaak om gehoord te worden. Nee, hij luistert aandachtig, stelt vragen en gaat in gesprek.

Hij heeft gedurfd boeiend oogcontact en uitnodigende lichaamstaal. Hij is in staat om elk ander mens zich gehoord en belangrijk te laten voelen. Als je zelfverzekerd bent, komt luisteren vanzelf omdat de schijnwerpers niet altijd op jou gericht hoeven te zijn.

Hier zijn drie manieren waarop u kunt groeien en een betere luisteraar kunt worden.

 • Stel boeiende vragen.
 • Sta niet toe dat afleiding u ervan weerhoudt om te luisteren. Maak actief oogcontact en laat een tv of mobiele telefoon dit niet belemmeren.
 • Herhaal tegen de persoon met wie je praat wat je hem hebt horen zeggen. Dit zal voor hen aangeven dat u luistert en om hen geeft.

Hopelijk heb ik je vandaag geholpen met een stap op weg om een zelfverzekerde man te worden. Succes met je reis!

Wees zelfverzekerd,

Wees een integere man,

Lucas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info