Home Zelfvertrouwen Een boost zelfvertrouwen voor vrouwen met deze 13 ultieme tips

Een boost zelfvertrouwen voor vrouwen met deze 13 ultieme tips

by lucas van wateringen
607 views

In Principe is een boost voor het zelfvertrouwen voor vrouwen niet veel anders dan voor mannen. Er zitten een hoop gelijkenissen tussen. Toch wou ik het als man proberen, vrouwen te ondersteunen om een ultiem zelfvertrouwen te kweken met deze 13 tips.

Ok dames, let’s go!

1.Leef niet van de complimenten van anderen

Wat me veel opvalt en dan vooral bij jonge vrouwen dat ze erg leven van de complimentjes van andere en zeker van mannen. Helaas lijkt hier vaak te veel waarde aan gehecht te worden en dan met name de zelfwaarde.

Er zijn eigenlijk twee problemen die hierdoor ontstaan:

1: Je gevoel van eigenwaarde wordt afhankelijk van de complimentjes die je krijgt

2: Wat gebeurt er als je rot opmerkingen krijgt?

Je gevoel van eigenwaarde zou eigenlijk moeten komen vanuit de dingen die je hebt gepresteerd, de complimenten die je aan jezelf geeft en de fijne karaktereigenschappen die je hebt.

Als je jezelf valideert of gewoon simpelweg blij bent met jezelf, dan ben je niet meer afhankelijk van de complimentjes van anderen. Als je dan een complimentje krijgt (en wie vindt dat niet fijn) dan is dat de kers op de taart, maar niet meer iets waar je afhankelijk van bent.

En wat gebeurt er als je een rotopmerking krijgt? Valt dan het beeld over jezelf aan duigen? Want veel zeggen toch dat ik knap of mooi ben? Je word zonder dat je het door heb een speelbal van de mening van anderen.

Dat is doodzonde, want je bent zoveel meer! Zoek naar zelfwaarde en zelfliefde binnenin jezelf en je bent niet meer afhankelijk van de complimentjes van anderen.

2. Zie schoonheid niet als je belangrijkste eigenschap

Dit is eigenlijk een aanvulling van punt één. Ik vind vrouwen prachtige wezens in alle soorten en maten. Toch lijken veel vrouwen dat nog niet te beseffen en stralen dit ook uit.

Het lijkt of het schoonheidsideaal het ultieme is om na te streven en als dit voor hun gevoel niet kan worden behaald, worden daar zware conclusies aan verbonden. Alsof dat het enigste is wat belangrijk is voor het leven van een vrouw.

Ook hier geldt weer. Schoonheid komt van binnen. Besef dat je mooi bent en dat je de wereld veel te bieden hebt. Hoe mooier jij jezelf vindt, hoe meer je dat gaat uitstralen en hoe meer andere mensen dat ook gaan vinden.

Je uitstraling wordt dan meer je uiterlijke schoonheid. De uitstraling beschijnt het uiterlijk.

Voorbeelden hoe je je van binnen mooier kunt voelen:

Wees aardig voor andere mensen, zodat je beseft hoe mooi je van binnen bent

Doe aan vrijwilligerswerk of iets vergelijkbaars, waarbij je teruggeeft aan de maatschappij

Als je problemen ervaart in een situatie, vraag jezelf dan af; wat zou liefde doen in deze situatie en handel daarnaar. Zo breng je steeds meer liefde in je hart in naar de wereld

3. Doe mee aan activiteiten van vrouwelijke expressie

Als je je vrouwelijkheid voelt en met je vrouw zijn verbonden bent, dan ben je automatisch meer zelfverzekerd. Het in contact zijn met je vrouw Zijn -zo heb ik me laten vertellen- maakt je verbonden met de kwaliteiten van empathie, vitaliteit, blijheid en zelfverzekerdheid.

En dit zijn nog meer een paar van de kwaliteiten die bij het vrouw zijn horen. Om tot die kwaliteiten te komen, moet je het cultiveren, ontwikkelen zogezegd.

Dit kan met activiteiten of sporten waar je deze vrouwelijke kwaliteiten naar boven brengt.

Denk dan vooral aan de verschillende vormen van dansen. Zoals Salsa, Jazz-ballet, of meer hip-hop georiënteerd. Eigenlijk past alle vormen van dansen wel om deze kwaliteiten omhoog te halen.

zelfverzekerde vrouw

4. Vier je vrouwelijkheid en wees er trots op

Schrijf eens op; wat is vrouw zijn eigenlijk voor jou? wat voor gevoel geeft het? Wat voor kwaliteiten heb je meer als mannen? en wat zijn de voordelen en nadelen?

Als je een lijst hebt gemaakt. Wees dan alert wanneer je in een situatie komt, waar één van deze kwaliteiten, voordelen (of nadelen) naar boven komt en voel dit gevoel goed door.

Wees er trots op en vier dat je een vrouw bent. Trakteer jezelf op iets lekkers of ga iets leuks doen.

Dit hoort allemaal bij de acceptatie van vrouw zijn. Onbewust zit er nog veel onderwaardering en zelfhaat naar vrouwen toe. Vooral in de vrouwen zelf. Helaas komt dat, omdat we in een maatschappij geleefd hebben die de vrouwelijke kwaliteiten hebben ondergewaardeerd en onderdrukt hebben.

Gelukkig is dat nu veel beter, maar dat wil niet zeggen dat het helemaal weg is in je onderbewuste. Dus wees trots op je vrouw zijn en vier het. Onzekerheid maakt geen kans zo!

5. Bescherm je empatisch vermogen

Vrouwen kunnen ontzettend empatisch zijn. Vaak veel meer dan mannen. Helaas zijn er nog veel mensen die vanuit hun ego leven in plaats van hun hart. Dit heeft als gevolg dat er wel eens nare spelletjes worden gespeeld met mensen die een sterk inlevingsvermogen hebben en gebruikt worden naar de behoeftes van een negatief ego.

Met andere woorden; Je kan wel eens gebruikt worden, terwijl jij handeld vanuit jouw empatisch vermogen. Misschien heb je wel eens vaker het gevoel gehad dat hier misbruik van gemaakt wordt.

En hoe voelt dit? Vaak slecht en het maakt je onzeker. Bescherm dus je empathie en je goedheid naar mensen die daar gebruik van willen maken.

Heb als basisregel dat je eerst iemand wilt leren kennen, voordat je bepaalde dingen voor die persoon gaat doen. Heeft die persoon een fijne uitstraling. Word ik er blij en rustig van? Of juist onrustig?

Zo train je ook je intuïtie en die kan je beter helpen met waarschuwen voor mensen met een negatief ego.

Hoe minder je valt voor de illusies van sommige negatieve mensen, hoe meer zelfverzekerd je gaat worden.

En dat niet alleen, je zelfrespect en zelfliefde gaat ook steeds meer omhoog. Wees niet te voorzichtig, blijf open, maar blijf ook wel alert!

6. Doe eens gek en doe een mannending

Tja, dit kan alleen maar weer komen uit de pen van een man. Maar serieus? Als ik vrouwen wel eens pardoes een mannending zie doen, dan hebben ze vaak grote lol. Alsof ze dit altijd al een keer hebben willen doen.

En vanuit een energetisch oogpunt klopt dit ook wel. Zowel vrouwen als mannen hebben de vrouwelijke- en de mannelijke energie in zich. Veel vrouwen doen vrouwendingen en mannen doen mannendingen. Simpel en voor iedereen begrijpbaar! 😉

Het nadeel hiervan is dat de andere kan van je energie uit balans gaat, waardoor je je slechter gaat voelen. Heb je bijvoorbeeld weinig discipline als vrouw, oftewel de kracht kant, dan zou het je helpen meer discipline te kweken, zodat je mannelijke energie meer in balans komt.

Als je bijvoorbeeld meer ingetogen bent en meer serieus van aard, dan helpt het als je een keer een bierfiets met je vriendinnen huurt en joelend en drinkend door de stad gaat.

Ben je vaak te gevoelig voor je gevoel, dan kan je wat hebben aan meer mannelijke ratio die dan in balans brengt.

Overigens wil ik niet zeggen, dat vrouwen die kwaliteiten niet hebben en zo kunnen mannen waarbij de vrouwelijke energie uit balans is, weer heel veel hebben aan vrouwelijke energie.

Houd dit in de gaten, want hoe meer je beide helften in balans is, hoe beter en hoe zelfverzekerder jij je gaat voelen.

7. Wees zelfstandig

Zelfstandigheid geeft een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dit is zo voor zowel vrouwen als mannen. Het verschil is wel, dat vrouwen vanuit de maatschappij vaak de verzorgers waren van de kinderen en de mannen vaak de verdieners waren.

Hoewel dit beeld al flink veranderd is, is ook hier vaak nog de blauwdruk van een afhankelijke vrouw in het onderbewustzijn aanwezig. En laten we eerlijk wezen, afhankelijkheid voelt gewoon niet prettig. Met andere woorden; je hebt je eigen situatie niet onder controle

Het is dus heel belangrijk voor vrouwen om zelf weer hun zelfstandigheid en hun onafhankelijkheid terug te krijgen om een optimaal gevoel van zelfvertrouwen en controle terug te krijgen.

Voorbeelden die kunnen helpen zijn:

 • Maak afspraken met je partner over een 50/50% inkomsten verdienmodel.
 • Maak een carrière plan en waar je wilt zijn over een jaar, twee jaar, vijf jaar en tien jaar en werk dit helemaal uit. Dit staat los of je een partner hebt of niet.
 • Doe dingen die je graag wilt doen en laat niemand je van andere gedachten brengen
 • Wandel veel in de vrije natuur. Het gevoel van vrijheid geeft een onafhankelijkheidsgevoel
 • Wees niet gesloten, maar sta voor je mening. Dit zal een gevoel van kracht en onafhankelijkheid geven.
gelijkwaardigheid en zelfvertrouwen

8. Wees je bewust van je gelijkwaardigheid

Ook hier weer hetzelfde verhaal. De blauwdruk van dat vrouwen niet gelijkwaardig zijn zit nog in ons DNA en onderbewuste. Het is voor vrouwen nog steeds moeilijk zichzelf niet als gelijkwaardig te zien. Zeker niet als je dit nog eens terug ziet gereflecteerd in bijvoorbeeld salarissen of hogere posities in bedrijven.

Toch is het belangrijk je elke keer te beseffen dat je gelijk bent aan een man en zelfs kwaliteiten hebt die mannen niet hebben en andersom. Vertel je dit zelfs dagelijks, zodat het ook echt in je onderbewuste gaat zitten en het zich zal manifesteren in de buitenwereld.

Affirmaties kunnen hier perfect bij helpen. Zet bij elke affirmatie; IK BEN, ervoor, waar mogelijk.

Voorbeeld:

 1. Ik ben gelijkwaardig aan iedereen
 2. Ik ben mooi en krachtig
 3. Ik heb een sterke intuïtie
 4. Ik heb kwaliteiten die de wereld mooier maken
 5. Ik verdien een hoge positie bij m’n bedrijf

9. Sporten helpt

Sporten helpt! En dat is voor iedereen zo. De discipline, de gelukshormonen en je nieuwe gezondheidsgevoel kunnen een boost geven aan je zelfvertrouwen en aan je algemene geluksgevoel.

Iedereen weet dit haast wel. Daarom zal ik er niet te veel overschrijven, maar wou het zeker nog even benoemen.

10. Kies een baan die bij je past

Er is niks zo slecht voor je zelfvertrouwen als een baan hebben die niet matcht met je kwaliteiten. Wat vind je dat jouw kwaliteiten zijn als vrouw? Schrijf deze eens op en match daar een baan bij.

Is het nodig dat je laag begint of dat je eerst een cursus of opleiding moet volgen? Geen probleem. Het werken naar deze opleiding toe zal je extra discipline, zelfwaarde en zelfvertrouwen geven.

Als je dan eindelijk de baan hebt die perfect bij je past en daar jouw vrouwelijke kwaliteiten kunnen floreren, kun je een euforisch gevoel krijgen,zingeving en voldoening. Er is haast niets wat zo een boost aan het zelfvertrouwen kan geven voor vrouwen.

11. Accepteer jezelf volledig

Om te bouwen aan de beste versie van jezelf, moet je eigenlijk blanco beginnen. Een nieuw canvas waar jij je ideale leven op kan schilderen. Maar hoeveel vrouwen of mensen in het algemeen beginnen met zo’n blank canvas? Maar heel weinig beginnen zo.

En hoe komt dat? Omdat mensen vaak nog vol oude beperkende overtuigingen zitten, die ervoor zorgen dat je niet blanco kan gaan beginnen.

Je kan daar twee dingen aan doen, of beide methoden beoefenen. De eerste is om je gedachten te observeren welke beperkte overtuigingen je eigenlijk hebt..Op het moment dat ze opkomen, verander deze dan gelijk, als een ouder die een kind liefdevol toespreekt. Want vaak komen deze beperkende overtuigingen uit de kindertijd.

Het duurt even, voordat je je onderbewuste opnieuw hebt geprogrammeerd. Maar je zal al vrij snel voelen, dat dit werkt.

De tweede methode die goed werkt is jezelf accepteren met alle schoonheden en imperfecties die je in je hebt. jaja, vooral die imperfecties zijn moeilijk te accepteren, maar dat is juist waar zoveel groei te behalen is.

Je zal merken dat als je deze imperfecties steeds meer accepteerd en toelaat, je zelfvertrouwen steeds meer zal toenemen.

Als dit je steeds beter lukt, dan heb je een schoon canvas gecreëerd waar je jouw ideale leven op kan schilderen. Wanneer ga jij beginnen met schilderen?

12. Stop met vergelijken

12. Stop met vergelijken

Hier zijn we allemaal goed in. Of je nou man, vrouw, boom of een kat bent. Nou ja, die laatste twee waarschijnlijk niet. Maar een kat? Who knows 😉

Voor een vrouw is dit misschien nog iets lastiger. Evolutionair gezien is de schoonheid van een vrouw het belangrijkste wapen om een man te veroveren en zich voort te planten.

Het is dus ook niet zo gek dat wanneer het om schoonheid gaat, vrouwen zich snel met elkaar gaan vergelijken. Vanuit het primitieve brein wil je immers niet dat jouw vriendin met het beste mannetje er vandoor gaat.

Nu hebben we in het dagelijkse leven ook nog social media, de TV en glossy magazines, die ons laten zien wat nu eigenlijk het schoonheidsideaal is. Ze vertellen je er niet bij, dat iedereen andere schoonheden heeft en dat voor vele dat ideaal slecht haalbaar is, simpelweg, omdat we nou eenmaal anders gebouwd zijn.

Je kan dus de indruk hebben dat je niet aan het schoonheidsideaal kan voldoen, omdat je veel vergelijkt. Hoe kunnen we dit stoppen?

Hier wat tips:

 1. Accepteer je onvolkomenheden.
 2. Stop of minder met social media, bepaalde glossy programma’s op TV en magazines
 3. Vergelijk jezelf met jezelf van gisteren en vorige week. Ben je beter, aardiger of liefdevoller geworden? Ja? Dan ben je gegroeid en geeft dit een boost aan je zelfvertrouwen.
 4. Realiseer je dat schoonheid van binnen komt en dat uitstraling meer met schoonheid te maken heeft, dan de vorm van je lief, of bepaalde make-up.

13. Behaal je doelen

Vrouwen hoor ik zelf altijd wat minder over doelen behalen. Ze lijken wat comfortabeler te zijn en meer tevreden met hun leven dan mannen. Hier kan je alleen maar blij mee zijn als dat zo is.

Maar is dat voor jou ook zo? Heb je het gevoel dat je alles uit het leven hebt gehaald? En zo nee, wat doet dat met je zelfvertrouwen?

Hier komt ook punt 6 terug dat je mannelijke energie uit balans is. Je mag dan meer kracht tonen in je leven en een uitstekende manier daarvoor is doelen behalen.

Doelen behalen, geeft zelfvertrouwen en zelfwaardering en de discipline en kracht die je ervoor nodig hebt, versterkte dit gevoel alleen maar. Ook helpen ze je je meer onafhankelijk te worden, omdat je steeds meer bij je ideale leven komt.

Dus ik zou zeggen; Succes dames! Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips voor zelfvertrouwen voor vrouwen.

Wees jezelf

Wees zelfverzekerd,

Lucas van Wateringen

1 comment

(Beste) Magnesium Tabletten I Will Help You januari 29, 2024 - 4:02 pm

[…] zink, mangaan en fosfor. Deze mineralen hebben een gunstige invloed op het hormoonsysteem van een vrouw, wat verklaart waarom chocolade altijd als belangrijk werd beschouwd voor de maandelijkse cyclus […]

Reageren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info