Home Angst Is angst een slechte of een goede raadgever?

Is angst een slechte of een goede raadgever?

by lucas van wateringen
639 views

Is angst nu een goede of een slechte raadgever? Je zou van beide kanten goede argumenten kunnen aandragen waarvan je zou kunnen zeggen, dat beide kanten van de medaille iets goeds heeft.

De vraag is meer, wat is het voor jou? Het kan zijn dat angst voor jou een goede raadgever is als je een groot gevoel van veiligheid ervaart, maar als dat minder is dan zal angst sneller een slechte raadgever zijn.

Het is dus deels afhankelijk van jezelf of angst een goede raadgever is. Laat mij het hieronder verduidelijken, zodat je weet welke kant er bij jou hoort.

Inleiding over waarom angst een slechte raadgever

Inleiding over waarom angst een slechte raadgever

Angst kan een slechte raadgever zijn, omdat het je constant de gevaarlijkste en meest negatieve ideeën zal geven. De reden hiervoor is dat, wanneer we bang zijn, onze geest informatie niet rationeel kan verwerken. De angstreactie sluit de frontale cortex af, waar we ons rationele denken doen. Onze hersenen worden in feite gekaapt door de amygdala en we worden beheerst door onze emoties; daarom hebben we de neiging om irrationele beslissingen te nemen als we bang zijn.

Als je dus op basis van deze emotie beslissingen maakt, dan zal je snel ellende over jezelf uitroepen. Angst ontstaat vooral een aan gebrek van veiligheid en vertrouwen en als je dus die basis niet hebt, dan zal je slecht om kunnen gaan de emotie angst. Als jij je hierin herkent dan is angst een slechte raadgever voor je en mag je gaan werken aan extra veiligheid en vertrouwen in je leven.

Is angst een een goede raadgever?

Is angst een een goede raadgever?

Angst is een veel voorkomende en krachtige motor van menselijk gedrag. Het kan in sommige situaties nuttig zijn, omdat het de persoon de energie en focus geeft die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. Angst kan ook een belangrijke motor zijn voor extra energie, wat handig is als je daar te weinig van hebt. Toch is dit vaak niet de juiste energie en voelt vaak onprettig aan.

ook kan angst positief worden ingezet als je bijvoorbeeld te roekeloos bent en je dus eerder ongelukken kan maken. Angst waarschuwt je hierbij voor roekeloos gedrag. Daarnaast heeft angst ook een functie in relaties en opvoeden. Zonder angst loop je namelijk met je kind zonder te kijken zo de straat over. ook ben je voorzichtig welke school je uitkiest, wie hun vriendjes en vriendinnetjes worden en let je op wat ze kwa voeding eten. Allemaal zeer nuttige dingen dus.

In relaties kijk je uit om iemand te kwetsen, want je kunt angst hebben dat de ander de relatie beëindigd. Ook heb je angst om afgewezen te kunnen worden, waardoor je misschien in positieve manieren aanpast.

Nu vind ik dit zelf niet al te sterke argumenten als we het over relaties hebben, maar in veel gevallen werkt de relatie wel zo en heeft angst zeker een functie hier.

Waarom is angst een illusie?

Waarom is angst een illusie?

Angst is een illusie. Het is een truc van de geest en ons lichaam om ons te beschermen tegen waargenomen bedreigingen, maar het kan er ook voor zorgen dat mensen slechte beslissingen nemen of kansen missen die nuttig kunnen zijn.

Angst gaat dus eigenlijk altijd over een idee dat in de toekomst zou kunnen gebeuren en aangezien we dat niet weten is het per definitie een illusie. Tuurlijk, we kunnen soms best wel een beetje van te voren inschatten hoe iets gaat lopen, maar in de meeste gevallen loopt het anders als dat we denken.

Vandaar ook het spreekwoord: ‘’Maak je geen zorgen, het loopt toch anders dan je denkt’’

Angst is dan ook vaak een verzameling van gedachten, overtuigingen, ideeën en daar aan vast de emoties die gaan invullen hoe iets zou moeten gaan verlopen.

En als je het met me eens bent dat het toch altijd anders loopt, waarom zou je er dan nog angstig voor zijn?..

Conclusie over is angst een goede of een slechte raadgever?

Conclusie over is angst een goede of een slechte raadgever?

Angst is een onderdeel van ons dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat we gevaarlijke situaties vermijden en houdt ons veilig. Angst kan echter ook een belemmering zijn als het gaat om het nemen van goede beslissingen. Dit komt omdat angst ons oordeel vaak vertroebelt en ervoor zorgt dat we impulsief of irrationeel handelen.

Hoewel angst een slechte raadgever kan zijn en er manieren zijn om het te overwinnen, kan angst ook een nuttige raadgever zijn. Het gaat mij zelf te ver om te zeggen dat het een goede raadgever is, maar nuttig is zij zeker!

Door ons bewust te zijn van onze angsten en maatregelen te nemen om deze aan te pakken, kunnen we ondanks deze angsten betere beslissingen nemen.

Als je angst echt nuttig wilt gebruiken, dan zou je aan veiligheid en vertrouwen moeten werken om niet verzwelgt te worden door de angst. Met andere woorden als je de juiste basis hebt, kan angst een nuttige raadgever zijn, maar het zal nooit een goede raadgever worden.

Een goede raadgever is liefde en vertrouwen en als je dat onthoud dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken.

Als je toch angstig blijft zijn dan kun je mijn breinfijn review lezen en kijken of deze cursus bij je past. Ook wil je graag dat je vitamine en mineralen huishouding op orde is, zodat je weet dat dat geen extra problemen geeft. Je kunt hier dan ook mijn green juice ervaringen lezen en beslissen of dat bij je past.

Met vertrouwde groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info