Home Angst Angst om over te geven/Braken Overwinnen + Ultieme tips

Angst om over te geven/Braken Overwinnen + Ultieme tips

by lucas van wateringen
552 views

Er is geen pasklaar antwoord op de vraag wat de beste manier is om de angst voor braken te overwinnen. De aanpak die voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere, en het is belangrijk om een ​​behandelplan te vinden dat je zal helpen je angst voor overgeven te beheersen. Er zijn verschillende behandelingen en tips beschikbaar en daar ga ik je vandaag 8 van geven.

Wat is angst voor braken of overgeven?

Angst voor braken, ook bekend als emetofobie, is een aandoening waarbij een persoon intense angst of paniek ervaart wanneer hij of zij wordt geconfronteerd met het vooruitzicht van braken. Dit kan inhouden dat je bang bent om zelf of iemand anders te zien of te horen overgeven. Het kan ook zijn dat je angst hebt helemaal niet te kunnen overgeven, terwijl je wel misselijk bent. Het kan verband houden met andere angsten en aandoeningen zoals eetstoornissen en OCS.

Een braakfobie is een specifiek type angst om te braken waarbij een persoon intense angst of angst ervaart rond het idee om zelf te braken of anderen te zien braken. Deze angst kan zich op veel verschillende manieren manifesteren, waaronder gedachten dat je gek zou kunnen worden na het overgeven, dat ze zullen sterven als ze overgeven, of dat ze de mensen om hen heen zullen besmetten als ze dat doen.

De meeste mensen hebben eerder braken ervaren, maar de angst blijft voor sommige mensen bestaan.

angst voor te braken en over te geven en tips

Wat zijn de oorzaken van angst voor braken?

Angst voor braken of emetofobie kan door een aantal factoren worden veroorzaakt. Er wordt aangenomen dat sommige mensen worden geboren met een genetische gevoeligheid voor het ontwikkelen van psychische stoornissen zoals angst, depressie en fobieën. Dit betekent dat ze meer kans hebben om angst voor braken te ontwikkelen als er iets traumatisch gebeurt in hun leven met braaksel.

Fobieën zijn een soort angststoornis en emetofobie is geclassificeerd als een specifieke fobie. Dit betekent dat de angst abnormaal is en niet in verhouding staat tot het werkelijke gevaar van braaksel. Fobieën kunnen ervoor zorgen dat mensen paniekaanvallen en intense stress ervaren als ze aan hun angst denken.

Hoe kun je deze angst overwinnen? Gebruik deze 8 tips

Angst is een natuurlijke reactie op dingen die we niet begrijpen of waar we bang voor zijn. Het is normaal om bang te zijn als je met iets nieuws of gevaarlijks wordt geconfronteerd, maar voor sommige mensen kan deze angst overweldigend en slopend zijn. Vandaar dat ik vandaag deze tips met je deel.

Hier zijn 8 tips die je kunnen helpen je angst te overwinnen:

schrijf je angsten op

1) Benoem de angst en schrijf hem op.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je veel angst voelt als je op het punt staat te braken. Dit is een natuurlijke reactie, en het is bedoeld om je te beschermen tegen verslikking en de angst houd je scherp hiervoor..

Het probleem met braken is dat je lichaam geen onderscheid kan maken tussen de angst om te braken en de daadwerkelijke daad van braken.

Als je misselijk bent, gaat je lichaam er automatisch van uit dat het gaat braken. Dit is de reden waarom veel mensen misselijkheid ervaren als ze bang zijn dat ze gaan overgeven.

Wanneer je al je angsten over braken opnoemt, kun je de emoties erachter beter ervaren en daarna loslaten. Het is niet altijd makkelijk deze heftige emoties te ervaren, maar vaak is het wel nodig om de angst voor overgeven te overwinnen.

2) Raak iets aan waardoor je je veilig voelt.

Of het nu een knuffeldier is, de hand van je partner of een steen uit je kindertijd, raak iets aan dat je comfort en veiligheid biedt. Dit is een hele simpele tip, maar de veiligheid die zo’n object geeft kan je net de veiligheid geven, die je nodig hebt wanneer je de angst voor braken ervaart.

3) Concentreer je op je vijf zintuigen

Zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Wanneer je je concentreert op de details om je heen, helpt het je af te leiden van de angst en maakt het de hersenen vrij van afleiding terwijl het informatie opneemt over wat er gebeurt.

Als je je in een situatie bevindt waarin er veel dingen aan de hand zijn, probeer je dan op één ding tegelijk te concentreren. Merk op welke kleur het tapijt heeft, welke kleur de verf op de muren heeft, enzovoort. Het maakt niet uit of je niet geïnteresseerd bent in die dingen; ze kunnen een afleiding zijn van je angst. Gebruik al je 5 zintuigen om je aandacht naar buiten te richten en niet op je angst om te braken.

aarding

4) Aarding

Aardingstechnieken helpen je om angst minder te laten worden. Je kunt je na een aardingsoefening al gelijk een stuk beter voelen.

Aardingstechniek: Ga zitten op een stoel en met een rechte rug. Plant je benen stevig op de vloer en laat er langzaam kabels uit komen en voer die kabels steeds dieper door de lagen van de aarde. Je komt op een gegeven moment bij een kern uit die wit licht uitstraalt.

Doe bij elke inademing dit licht van de kern van de aarde binnen in de kabels stromen en transporteer het naar boven en verdeel het in je lichaam. Bij elke uitademing visualiseer je dat er zwarte of donkere energie terug gaat naar die kern van de aarde. Doe dit 2 tot 5 minuten tijdens je angst voor het braken, maar ook preventief. Je zult je snel beter voelen.

Hier is nog een andere video om je te helpen aarden in het moment:

5) vinger ademhaling.

Dit is een van de meest populaire technieken om misselijkheid te overwinnen. Het gaat om diep in- en weer uitademen door je neus, maar met een draai. Om dit te doen, hou je gewoon een van jouw vingers voor en ademt diep in met beide neusgaten. Terwijl je door je mond uitademt, sluit je de bovenste luchtwegen door ze samen te knijpen. Dit kan helpen als je bang bent voor de misselijkheid die braken veroorzaakt.

Hier is een andere vinger ademhalingstechniek video om het beter uit te leggen:

6) Omarm je angst

Het is belangrijk om gevoelens van angst te erkennen, te accepteren en ze te omarmen. Dit betekent dat in plaats van deze gevoelens te onderdrukken of te negeren, we ze moeten omarmen, zonder af te vragen waarom dit gebeurt.

Want alles wat je naar beneden duwt, komt heel snel en vaak krachtiger omhoog. Door je angst te omarmen maak je de emotie rustiger en transformeert het zelf. En dit zijn niet alleen de emoties in het Nu, maar ook uit het verleden.

Dus, als je de neiging hebt om te braken en je wordt angstig, omarm dan dit gevoel.

7) Mindfulness-meditatie

Dit kan sommige mensen helpen hun angstige gevoelens te overwinnen. De daad van mindfulness vereist focus op adem en lichaam terwijl je stil zit – een oefening die degenen die worstelen met op angst gebaseerde gedachten kan helpen er enige controle over te krijgen.

Dit kan helpen bij elke vorm van angst. Ook is dit meer een preventietechniek, dus als je de angst voelt opkomen, heb je meer meditatie in je leven nodig.

8) Hypnotherapie en zelfhypnose:

Hypnotherapie en zelfhypnose kunnen effectieve behandelingen zijn voor de angst voor braken.

De angst om te braken is een symptoom en de oorzaak is angst. Hypnotherapie kan je helpen jouw angst te overwinnen door je te helpen ontspannen en het niveau van stress in jouw leven te verminderen. Het kan ook beperkende overtuigingen veranderen die de angst voor braken veroorzaken.

Hypnose is een geweldige manier om je onderbewustzijn te her programmeren en je te helpen de beperkende overtuigingen die je angst veroorzaken te veranderen. Wanneer je de grondoorzaak van angst kunt beheersen, zal het gemakkelijker zijn om je angst voor over te geven te overwinnen.

conclusie angst voor braken en over geven overwinnen

Conclusie over angst voor over te geven overwinnen

Als je angst hebt om over te geven dan kan dit een vervelende beperking zijn in je leven. Toch zijn er wel dingen aan te doen en deze tips zullen je hier zeker bij helpen. Ga de angst aan en omarm deze. Acceptatie en het omarmen van je angst is de snelste manier om deze te overwinnen.

Ik wens je veel succes!

Vertrouwde groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info