Home Zelfvertrouwen Onzekerheid over Alles + Uitleg en Ultieme tips

Onzekerheid over Alles + Uitleg en Ultieme tips

by Lucas van Wateringen

Onzekerheid is een aanslag op een mooie en vreugdevol leven. Daarom voel ik altijd diepe compassie is deze onzekerheid heftig is en eigenlijk over alles gaat. Mede ook omdat ik het zelf heb meegemaakt.

Ik ga proberen uit te leggen wat de oorzaak is van onzekerheid over alles en daarna kun je de links volgen in dit artikel, die je naar artikelen zullen brengen, die je helpen minder onzeker te zijn en meer zelfvertrouwen te creëren.

Hoe ontstaat onzekerheid over alles
Hoe ontstaat onzekerheid over alles

In principe ontstaat onzekerheid net zoals de meeste conditioneringen aan de hand van trauma. Het kunnen ‘’kleine’’ of grote trauma’s zijn. Als je bijvoorbeeld is een keer bent afgewezen door een man of vrouw waar je erg gek op was, kan er een diep gevoel van afwijzing in je komen, als je dit gevoel van afwijzing niet goed hebt verwerkt.

Ook kan het zijn dat je in een gezin bent opgegroeid, waar er mishandeling is of waar je te vaak genegeerd werd. Een indirect conclusie kan dan zijn dat je niet goed genoeg bent of dat je het niet waard bent.

En zo zijn er talloze voorbeelden te noemen, waardoor je onzeker kan worden. Alleen in de meeste gevallen gaat het over een vorm van afwijzing, waardoor je je eigen waarde niet meer ziet en voelt.

En dan gebeurt er nog iets anders. Door de afwijzing van die ander en je gaat geloven dat er een legitieme reden voor is, ga je die overtuiging na de afwijzing geloven en van jezelf maken. En, omdat je dit gelooft zal je je leven gaan bekijken door de bril van afwijzing in plaats van vertrouwen en zelfacceptatie.

Doordat je door deze bril kijkt van zelfafwijzing, zul je eerder zelfafwijzing ervaren en zo komt er steeds meer bevestiging dat je het ook echt niet waard bent. Over het algemeen is het zo dat als mensen voelen (vaak onbewust) dat jij jezelf niks waard vind, kunnen andere mensen zich daarnaar gedragen en zo kom je steeds meer in rottige afwijzende situaties die de overtuiging alleen maar versterken.

sneeuwbal effect
Er is nu een sneeuwbaleffect gecreëerd waarbij je rollend van bovenaf alleen maar meer sneeuw (afwijzing) aan het creëren bent, wat je alleen maar meer onzeker maakt.

Daarna komt de angst om de hoek kijken. Want de angst zegt:’’Als ik dit al meemaak, hoeveel komt er dan nog’’ of ‘’Zullen er ooit nog wel mensen van mij houden’’ of ‘’Wat staat mij nog te wachten’’

Vooral die laatste zin zorgt ervoor dat je onderbewuste allerlei toekomstige situaties gaat verzinnen en jou er alvast angstig voor maakt. Het wil je immers beschermen door zoveel mogelijk jou er bewust van te maken hoeveel afwijzing je nog te wachten staat.

En dan kom je op een gegeven moment op het punt dat je onzeker bent over alles en je leven in principe lam is gelegd. Tja, wat doe je daarna?

Hoe ontstaat onzekerheid over alles
Tips die je mogelijk helpen bij onzekerheid over alles

Als je onzekerheid hebt over alles dan wordt er eigenlijk een storm van gedachtens en emoties gecreëerd, vaak vooruitkijkend naar de toekomst. Zeker in spannende situaties is dit haast niet te stoppen. Maar toch kan je met training hier beter in worden en met de tijd zal het zelfs kunnen oplossen.

Kijk eens naar je gedachtens. Vaak beloven gedachtens wat; als je mij volgt dan breng ik een oplossing. Maar dit is een valstrik, want het neemt je alleen maar dieper de gedachtenwereld in. Hier heb je gelijk deels de oplossing. Probeer zo goed mogelijk je gedachtens te observeren en geloof niet meer in de belofte dat die gedachtens een oplossing hebben.

Op deze manier kom je steeds meer in het Nu terecht en wordt het rustiger in je geest en emotionele systeem. Alleen vaak is dit nog niet voldoende.

Er zit namelijk ook nog een emotioneel aspect aan. Namelijk de angst en de emoties vanuit je trauma’s, aannames en verwachtingen. Het is heel belangrijk om die emoties te omarmen, zoals je bij je eigen kind zou doen. Troost het, spreek bemoedigende woorden tegen dat gevoel en laat zien dat dat gevoel er mag zijn.

Want op deze manier zorg je ervoor dat de emoties minder sterk worden, waardoor er minder voer is voor gedachtens en zo de cirkel in stand houden.

Dus als je niet meer met de gedachtens mee gaat, ze blijft observeren en je emotie omarmt dan doorbreek je het patroon dat je onzekerheid over alles hebt.

Je zou aan deze tool voldoende kunnen hebben, maar het is ook goed mogelijk dat je extra hulp nodig hebt. Probeer dit een maand uit en bekijk hoe onzeker je nog bent en of je meer zelfvertrouwen krijgt.

In de conclusie zal ik wat artikelen aanstippen die je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

conclusie onzekerheid over alles
Conclusie over onzekerheid over alles

Onzekerheid over alles is een zware last om mee rond te lopen. Het ligt je leven helemaal stil en het is moeilijk om uit deze cirkel te komen. Toch heb ik getracht een manier voor je te vinden waardoor deze extreme onzekerheid minder wordt.

Hier volgen een aantal artikelen die je zouden kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen, zodat onzekerheid minder een rol gaat spelen in je leven. Ik wil je in ieder geval veel succes wensen.

Artikelen die je zelfvertrouwen kunnen vergroten: Zelfvertrouwen na een scheiding, omgaan met extreme onzekerheid, Zelfvertrouwen na vreemdgaan partner, Zelfvertrouwen bij je nieuwe baan, en hier de gehele categorie over zelfvertrouwen.

Zelfverzekerde groet,

Lucas van Wateringen

Misschien vind je dit ook leuk

7 Reacties

(Mijn) Manta sleep mask/slaapmasker review en ervaringen! augustus 5, 2023 - 7:30 pm

[…] het gaat om slaapmaskers, is pasvorm en comfort alles. Het Manta Sleep Mask levert op beide fronten. De verstelbare oogcups betekenen dat je de pasvorm […]

Reageren
(Beste) probiotica Review en Ervaringen | I Will Help You augustus 9, 2023 - 5:58 pm

[…] welverdiend? In deze review duiken we diep in de wereld van Nootrifoodz’s probiotica, waarbij we alles onder de loep nemen: van ingrediënten tot klantenfeedback. Zet je schrap voor een reis door het […]

Reageren
De (complete) gids over magnesium I Will Help You augustus 31, 2023 - 12:20 pm

[…] tot alles fijngehakt […]

Reageren
73 Nederlandse Passievolle Quotes over het leven, de liefde en Werk september 20, 2023 - 7:04 am

[…] er geen hartstochtelijke liefde voor Christus in het centrum van alles is, zullen we alleen maar rinkelend en rinkelend onze weg over de wereld maken, terwijl we alleen […]

Reageren
Omgaan met extreme onzekerheid + aanpakken en overwinnen + 5 tips september 20, 2023 - 7:04 am

[…] hoe doe je deze onzekerheid en verlegenheid aanpakken en overwinnen? Hoewel het lastig is om alles in één keer op te lossen via dit artikel zijn er zeker wel dingen die je kunt […]

Reageren
Zo vergroot je jouw zelfvertrouwen na een scheiding + Tips september 20, 2023 - 7:04 am

[…] jezelf de tijd om alles te verwerken, maar blijf ook niet de hele tijd met chips en cola op de bank zitten. Ga eropuit en […]

Reageren
20 Voorbeelden van Werk en Hobby Passies I Will Help You september 20, 2023 - 9:49 am

[…] creëren van verschillende dingen. Kunst maken is niet alleen schilderen. Je kan in principe van alles kunst maken, van graffiti tot het boetseren van mooie potten, maar 1 ding is zeker, je kan je niet […]

Reageren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info