Home Spiritualiteit De keel chakra blokkade opheffen

De keel chakra blokkade opheffen

by lucas van wateringen
535 views

Introductie van de keel chakra

De keelchakra, ook wel het Vishuddha chakra genoemd, is een belangrijk spiritueel centrum in het Hindoeïsme, Boeddhisme en de spiritualiteit in het algemeen. Het staat voor ons vermogen om onszelf te uiten en te communiceren op een authentieke manier. Wanneer het keelchakra in balans is, voelen we ons verbonden met onze eigen waarheid en zijn we in staat om deze op een duidelijke manier te communiceren.

Symboliek van de keel chakra

Symboliek van de keel chakra

In de Hindoeïstische en Boeddhistische tradities is de kleur geassocieerd met het keelchakra blauw. Deze kleur staat voor vertrouwen, loyaliteit en stabiliteit, wat allemaal belangrijke eigenschappen zijn voor een gezond keelchakra. Het element dat geassocieerd wordt met het keelchakra is geluid. Dit betekent dat het belangrijk is om onze stem te gebruiken om onze gedachten en emoties duidelijk uit te drukken, want wanneer we dit niet doen, kan er een blokkade optreden.

De keelchakra bevindt zich in het keelgebied en de nek. Een stuk boven de hart chakra en zonnevlecht chakra. Dit gebied is belangrijk voor onze communicatie, dus het is logisch dat het keelchakra hier is geplaatst.

Functies van de keel chakra

Functies van de keel chakra

De keelchakra is verantwoordelijk voor onze communicatie en zelfexpressie. Wanneer het in balans is, zijn we in staat om onszelf op een authentieke manier uit te drukken en te communiceren met anderen. De keelchakra is ook verbonden met eerlijkheid en integriteit. Als we onze gedachten en emoties op een eerlijke manier uitdrukken, kunnen we een gevoel van vertrouwen opbouwen in onze relaties.

De keelchakra staat ook voor creativiteit en zelfexpressie. Door onze creativiteit te gebruiken, kunnen we onze gedachten en emoties op een unieke manier uitdrukken. Activiteiten die goed samen gaan bij het stabiliseren van de keelchakra zijn schilderen, dansen, graffity, knutselen en zingen. Daarnaast staat de keelchakra voor verantwoordelijkheid en leiderschap.

Wanneer we ons verantwoordelijk voelen voor onze gedachten en emoties en leiding geven aan onszelf en anderen, kunnen we een gevoel van doelgerichtheid en betekenis in ons leven creëren. Je kunt deze chakra dus gebruiken om dichter bij je hogere doel te komen, het doel waar je voor geboren bent op deze aarde. Je creëert het met gedachten, woorden en daarna daden de werkelijkheid in.

Tekenen van een gebalanceerde keel chakra

Tekenen van een gebalanceerde keel chakra

Een van de belangrijkste tekenen van een gebalanceerd keelchakra is goede communicatieve vaardigheden. We zijn in staat om onze gedachten en emoties duidelijk en respectvol te uiten en goed te luisteren naar anderen. Een ander teken van een gebalanceerd keelchakra is het vermogen om onszelf op een authentieke manier uit te drukken en niet vanuit onze vaste patronen, maskers en saboteurs. We voelen ons comfortabel om onze waarheid te spreken en onze unieke persoonlijkheid te laten zien.

Daarnaast zijn we zijn transparant in onze gedachten en emoties en voelen ons niet gedwongen om te liegen of iets te verbergen. Goede luistervaardigheden zijn ook een teken van een gebalanceerd keelchakra. We zijn in staat om aandachtig naar anderen te luisteren en hun perspectieven te begrijpen. Zelfs als we dat even niet kunnen is er begrip en respect voor de ander.

Tekenen van een ongebalanceerde keel chakra

Tekenen van een ongebalanceerde keel chakra

Een van de duidelijkste tekenen van een ongebalanceerd keelchakra is moeite met communiceren of om jezelf uit te drukken. We kunnen moeite hebben om onze gedachten en emoties duidelijk te verwoorden of om onze stem op een overtuigende manier te gebruiken. Als je vaak aan bedrog of oneerlijkheid doet, zijn dit ook tekenen van een ongebalanceerd keelchakra. We kunnen de neiging hebben om te liegen of te verbergen wat we echt denken of voelen.

Nu hoef je niet gelijk jezelf te veroordelen dat je dit misschien doet. Neem het waar, erken het en ga ermee aan de slag, zodat de balans terugkomt in de keelchakra.

Ook het onvermogen om naar anderen te luisteren is een teken van een ongebalanceerd keelchakra. We kunnen ons afsluiten voor anderen en alleen naar onze eigen behoeften luisteren.

Onvermogen om beslissingen te nemen kan ook wijzen op een ongebalanceerd keelchakra. We kunnen onzeker zijn over wat we willen en wat we kunnen. Twijfel en verwarring kunnen het overnemen en er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij expressie en je uiten met woorden sterk onder druk komt te staan.

Kristallen die horen bij de keelchakra

Kristallen die horen bij de keelchakra

Er zijn verschillende kristallen die geassocieerd worden met de keelchakra en die kunnen helpen om deze chakra te balanceren en te versterken. Sommige van de meest populaire kristallen voor het keelchakra zijn:

 • Aquamarijn: deze helderblauwe kristal wordt gezien als een symbool van vrede en verstand. Het kan helpen om het keelchakra te openen en te activeren, wat kan leiden tot een betere communicatie en zelfexpressie.
 • Amazoniet: deze kristal heeft een zachte groene kleur en wordt gezien als een symbool van liefde en vriendelijkheid. Het kan helpen om emoties te verzachten en ons te helpen om op een liefdevolle en begripvolle manier te communiceren.
 • Turquoise: deze blauw groene kristal staat voor liefde en vriendschap. Het kan helpen om ons te verbinden met ons hoger zelf en ons te helpen om onze gedachten en emoties op een authentieke manier uit te drukken.
 • Lapis lazuli: deze diepblauwe kristal wordt gezien als een symbool van wijsheid en innerlijke kracht. Het kan helpen om het keelchakra te openen en ons te helpen om onze waarheid te spreken.
 • Kwarts: deze heldere witte kristal is een van de meest veelzijdige kristallen die er zijn. Het kan helpen om het keelchakra te openen en ons te helpen om onze gedachten en emoties op een heldere manier uit te drukken.

Als je wilt werken met kristallen om je keelchakra te balanceren, kun je de kristallen dragen als sieraden, ze plaatsen op het keelgebied tijdens meditatie, of ze gebruiken in een kristallen opstelling. Experimenteer met verschillende kristallen om te zien wat het beste voor jou werkt.

Manieren om de keel chakra te balanceren

Manieren om de keel chakra te balanceren

Er zijn verschillende manieren om het keelchakra te balanceren en onze communicatie- en zelfexpressie vaardigheden te verbeteren. Een van de eenvoudigste manieren is om te mediteren.

hier is een uitgebreide oefening voor meditatie met het keelchakra:

 1. Zoek een rustige en comfortabele plek om te zitten. Je kunt een meditatiekussen of een stoel gebruiken. Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt.
 2. Sluit je ogen en neem een paar diepe ademhalingen. Probeer je te concentreren op je ademhaling en laat al je zorgen en afleidingen los.
 3. Visualiseer nu hoe blauw licht je keelgebied binnen straalt. Het licht breidt zich uit naar je nek en schouders. Voel hoe het licht je keel chakra activeert en in balans brengt.
 4. Terwijl je blijft ademhalen, concentreer je op het keelchakra. Probeer te voelen wat het betekent om in balans te zijn met dit chakra. Wat betekent het voor jou om je gedachten en emoties op een authentieke manier uit te drukken? Hoe zou het voelen om eerlijk en integraal te zijn?
 5. Als je je concentratie verliest, keer dan terug naar je ademhaling en visualiseer opnieuw het blauwe licht in je keelgebied.
 6. Na een paar minuten kun je de meditatie afsluiten door een paar diepe ademhalingen te nemen en je ogen langzaam te openen. Neem even de tijd om terug te keren naar de werkelijkheid voordat je opstaat.

Probeer deze meditatie minstens een keer per dag te doen, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip. Je zult merken dat je je meer verbonden voelt met je eigen waarheid en dat je beter in staat bent om deze op een authentieke manier te communiceren.

Daarnaast is zingen of chanten een effectieve manier om de keelchakra te balanceren. Als we onze stem gebruiken, activeren we de energie in het keelgebied en brengen we het keelchakra in balans.

Zingen of Chanten

Zingen of Chanten

Er zijn verschillende manieren waarop we kunnen zingen of chanten om het keelchakra te balanceren. Een van de eenvoudigste manieren is om te beginnen met het zingen van de “Om” -kreet. Deze kreet is een van de meest universele kreten in de yoga en staat voor het ultieme bewustzijn. Door de “Om” -kreet te zingen, activeren we het keelchakra en brengen we ons in harmonie met ons hoger zelf.

Je kunt ook andere mantra’s zingen of chanten om het keelchakra te balanceren. Mantras zijn korte woorden of zinnen die herhaald worden tijdens meditatie of yoga. Sommige goede mantras om te gebruiken voor het keelchakra zijn “Ham” en “Ksham”. Beide mantras staan voor verbinding en acceptatie.

Het is ook nuttig om te experimenteren met verschillende tonen en frequenties om te zien wat het beste voor jou werkt. Sommige mensen voelen zich bijvoorbeeld beter verbonden met het keelchakra als ze een lagere toon zingen, terwijl anderen juist een hogere toon prettiger vinden. Probeer verschillende tonen uit en kijk wat het beste voor jou werkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet per se belangrijk is om mooi te zingen. Het gaat erom dat je je stem gebruikt om energie te activeren in het keelgebied en het keelchakra te balanceren. Dus wees niet te hard voor jezelf als je misschien niet de beste zangeres bent – gewoon doen wat voor jou werkt.

Yoga om de keel chakra te balanceren

Yoga om de keel chakra te balanceren

Er zijn verschillende yoga poses die geassocieerd worden met het keelchakra en die kunnen helpen om het te activeren en te balanceren. Hier zijn enkele voorbeelden van yoga poses die goed zijn voor het keelchakra:

 1. Neerwaartse Hond (Adho Mukha Svanasana): deze pose activeert de hals- en schouderspieren en kan helpen om het keelchakra te openen.
 2. Kindhouding (Balasana): deze pose ontspant de nek- en schouderspieren en kan helpen om emotionele spanning te verminderen.
 3. Fazanten Pose (Bakasana): deze pose activeert de hals- en schouderspieren en kan helpen om het keelchakra te openen.
 4. Schouderstand (Sarvangasana): deze pose activeert de hals- en schouderspieren en kan helpen om het keelchakra te openen.
 5. Neerwaartse Hond met neerwaartse hond armen (Adho Mukha Svanasana met Adho Mukha Vrikshasana-armen): deze pose activeert de hals- en schouderspieren en kan helpen om het keelchakra te openen.

Als je wilt werken aan het activeren en balanceren van het keelchakra door middel van yoga, is het raadzaam om deze poses in een begeleid yogales te doen. De leraar kan je helpen om de poses op een veilige en effectieve manier uit te voeren. Probeer ook om tijdens de poses te concentreren op het keelchakra en te visualiseren hoe het licht en energie activeert in dit gebied. Lukt dit niet onder begeleiding, probeer dan voor jezelf af te wegen of je het ook zelf kan doen.

Schrijven in een dagboek
Schrijven in een dagboek

Schrijven in een dagboek kan een effectieve manier zijn om het keelchakra te ondersteunen en te balanceren. Door onze gedachten en emoties op te schrijven, krijgen we de kans om ze op een heldere manier te verwoorden en te organiseren. Dit kan ons helpen om onze gedachten en emoties op een authentieke manier uit te drukken en om beter te luisteren naar ons eigen innerlijke stem.

Er zijn verschillende manieren waarop we ons dagboek kunnen gebruiken om het keelchakra te ondersteunen. Bijvoorbeeld:

 1. Schrijf over je gedachten en emoties: probeer elke dag een paar minuten te nemen om op te schrijven wat je denkt en voelt. Dit kan je helpen om je gedachten en emoties op een heldere manier te verwoorden en om beter te begrijpen wat er in je omgaat.
 2. Schrijf over wat je die dag hebt meegemaakt: probeer elke dag op te schrijven wat je hebt meegemaakt, wat je hebt gedaan en hoe je je voelde. Dit kan je helpen om je ervaringen op een heldere manier te verwoorden en om beter te luisteren naar wat er in je omgaat.

Keelchakra blokkade opheffen

Slotconclusie over de keel chakra

In deze blogpost hebben we gekeken naar hoe het keelchakra, ook wel bekend als Vishuddha, geassocieerd is met communicatie, zelfexpressie en authenticiteit. We hebben verschillende manieren besproken waarop we het keelchakra kunnen activeren en balanceren, zoals meditatie, yoga, zingen of chanten en het schrijven in een dagboek.

Door deze oefeningen regelmatig te doen, kun je je meer verbonden voelen met je eigen waarheid en beter in staat om deze op een authentieke manier te communiceren. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen uniek is en dat wat voor de een werkt, misschien niet voor de ander werkt.

Probeer verschillende oefeningen uit om te zien wat het beste voor jou werkt en wees niet te hard voor jezelf als je misschien niet meteen resultaat ziet.

Door te blijven oefenen en te blijven werken aan het balanceren van het keelchakra, zul je op de lange termijn merken dat je beter in staat bent om je gedachten en emoties op een authentieke manier uit te drukken.

Voor meer informatie over de verschillende chakra’s klik dan op deze verschillende links: Wortel chakra, sacraal chakra, zonnevlecht chakra en chakra betekenis.

Spirituele groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info