Home Mijn Ervaringen en Reviews Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

by lucas van wateringen
586 views

Je bent constant aan het piekeren en je verleden en je gedachten laten je maar niet los…

We weten allemaal dat piekeren en echt grip op je gedachten krijgen één van de moeilijkste uitdagingen zijn om een positief leven te leiden. Het kan zelfs zo erg zijn, dat je het gevoel hebt dat de gedachten jou onder controle hebben en je meenemen in een donker en zwaar gat. Vaak verlies je het toekomstperspectief en je vraagt je af of je hier nog wel uitkomt.

En toch is er een manier om grip op je gedachten te krijgen en weer ultiem te genieten van je leven. Inderdaad, met de cursus van bureau Breinfijn, grip op je gedachten, leer je hoe simpel het eigenlijk is om echt weer totale grip op je piekeren te krijgen.

Ik heb zelf de cursus gevolgd en ik ga je verder mijn ervaring in deze review uitgebreid voor je opschrijven, zodat je zelf kan beslissen of deze methode bij je past. Goed idee? Ok, kom op, dan gaan we beginnen…

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Wie is Rosalie van Gils van bureau Breinfijn en waarom deze cursus past bij jou

Rosalie van Gils is al 17 jaar psycholoog en heeft veel 5-sterren reviews op Google. Wat voor jou interessant is dat ze gespecialiseerd is in paniekaanvallen, angst klachten en stress. En, dat is vaak direct verbonden met teveel negatieve gedachten en het verliezen van grip op je leven.

Om meer mensen te helpen om met angst, paniek en stress om te gaan heeft ze in 2017 haar bureau Breinfijn opgericht en ze heeft online met haar cursussen al 31.500 mensen mogen helpen een nieuw leven op te bouwen. Daarnaast is ze uitgeroepen tot een top 10 coach van Nederland en heeft ze in de bekendste magazine van Nederland en België gestaan, zoals de Margriet, Womanshealth en Vrouw.

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Iedereen kan een review schrijven, waarom jij Lucas?

Omdat ik zelf coach ben, maar nog belangrijker ik zelf nooit geen grip op mijn gedachten kreeg en nu weer voluit in het leven sta. Ik ben nu 41 jaar, woon in de krimpenerwaard en mijn leven is goed op orde. Toch is dit niet altijd zo geweest…

Ken je zo’n moment dat je een spannend iets gaat doen en het enorm veel angst opwekt en dat je niet kan stoppen met denken. En, dat na dat moment, je de hele dag loopt te piekeren over wat je wel of niet had moeten doen, Je niet meer in slaap komt, er veel minderwaardigheid opkomt en je bang bent dat dit nooit meer goed komt. Ja? Dan praat je over de vroegere Lucas van Wateringen.

Ondanks dat ik er nog wel eens last van hebt, heb ik bijna alles om kunnen draaien en m’n leven geheeld. Ik ken de meeste methodes en technieken wel, daarom kan ik zo goed de breinfijn methode reviewen en zeker nadat ik de cursus zelf heb gedaan.

Maar, genoeg over mij. Deze review gaat over jou en hoe het jou kan helpen jouw leven weer kleur en pracht te geven

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Wat is de cursus grip op je gedachten? Wat houd het precies in?

Nadat ik binnenkwam in de cursus zie je een overzichtelijke, duidelijke en simpele omgeving die het leren van jouw belangrijkste tool in je leven, namelijk grip op je gedachten krijgen, erg makkelijk gaat maken.

Tuurlijk, het gaat niet vanzelf, maar zo’n simpele en duidelijke omgeving scheelt wel de helft. Er zijn in totaal 7 modules met meerdere challenges om het cursusmateriaal te oefenen. Je wilt natuurlijk wel weten of je het daadwerkelijk begrijpt.

De cursus is een videocursus en is dus niet in een leesvorm beschikbaar. Dit helpt mij persoonlijk de informatie beter in me op te nemen. Rosalie neemt je eigenlijk bij de hand en stuurt je rustig de cursus door. Je krijgt een beetje dat 1-op-1 gevoel als je bij een fijne psycholoog zit. Want, dat is Rosalie, een warme, kundige en fijne psycholoog.

Daarnaast, krijg je per cursusdag 1 videoles en een challenge. dit is belangrijk omdat veel mensen zo snel mogelijk van hun piekergedrag, stress en angsten af willen. Logisch natuurlijk! En, toch is het belangrijk om de cursus langzaam maar goed in je op te nemen. We willen met z’n drieën het best mogelijke resultaat voor je en 1 video per dag kijken is dan de beste optie..

Een andere optie of beter gezegd een onderdeel van deze cursus is dat er een werkboek bij komt. Ook, hier geldt weer dat dat eentje per dag is om een maximaal resultaat te behalen. Je kunt voor je eigen gemak ook dit werkboek met een druk op de knop uitprinten.

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Oké Lucas, Klinkt goed, maar waar gaan die modules over?

Als je wat meer over de cursus grip op je gedachten wilt leren kennen, dan is het ook goed iets meer te weten over de verschillende modules. Ik wil immers niet dat je een verkeerde keuze maakt, hoewel ik denk dat iedereen in deze moeilijke tijd, deze cursussen wel kan gebruiken.

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Module 1, zo werkt het brein

Hier legt Rosalie vooral uit hoe het menselijke brein werkt. Ze zoomt vooral in op het bewuste en het onderbewuste. Ze neemt vooral de tijd voor het stukje onderbewuste en onze reacties vaak vanuit onze eerdere pijnlijke ervaringen van vroeger. ik denk dat we allemaal wel weten, dat veel van ons piekergedrag ergens te herleiden is uit ons verleden.

Ze legt hier uit waar je aan gaat werken en waaraan niet. Met andere woorden; Het ene is wel efficiënt als je eraan werkt en het andere niet. Dus, de krenten uit de pap halen. Goed zo, Rosalie, daar hou ik van. Ik wil en ik neem aan jij ook, zo efficiënt en snel mogelijk werken.

Rosalie sluit af met een challenge. Ook hier is simpelheid weer de rode draad van de challenge. En, toch maakt dit het niet minder effectief. Sterker nog ik werd me bewust van hoe streng ik af en toe nog was tegen mezelf en toen ik me dat besefte, shifte er iets in mijn bewustzijn. Ik werd rustiger, de gedachten werden minder en positiever en heb nu meer overzicht. Een mooi resultaat dus!

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Module 2, goed dat ik het weet!

Ik dacht altijd dat ik goede strategieën gebruikte om om te gaan met piekeren en negatieve gedachten. Alleen, Rosalie legt hier heel duidelijk uit dat dit vermijdingsstrategieën zijn die alleen meer stress en gedachten creëren. Dit vind ik wel heel inzichtelijk en weet nu hoe ik een hoop stress kan voorkomen.

In module 2 zit natuurlijk ook weer een challenge om je inzicht te geven en meer grip op je gedachten te krijgen.

In deze challenge zit iets waar je echt je triggers mee kan oplossen. Het is een hele simpele challenge, maar ik de praktijk nog niet altijd makkelijk. Ik kreeg deze challenge ook altijd van mijn coach en het heeft mij veel gebracht. Eigenlijk is het een nieuwe gewoonte ontwikkelen om minder stress en pijn in je lichaam te ervaren. Ik ben blij dat ik deze oefening terug zie in de cursus!

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Module 3, Kijk dit mis ik vaak in cursussen

Waarom? omdat dit eigenlijk een geleide meditatie en oefening tegelijk is die ik al jaren doe en waar ik zeer veel baat bij heb. Deze oefening kan zoveel helderheid en inzicht geven. Het heeft ook een ontspannend effect die je geest kan helen. Tenminste zo is het bij mij gebeurd.

Deze module komt dus ook in een audiovorm en is door Rosalie haar warme en vertrouwde stem echt een juweeltje geworden. Dit is ook gelijk de challenge en dat zal een challenge zijn die je nog veel gaat opleveren voor in de toekomst, of beter gezegd het Nu!

Module 4, Aanpakken geblazen, of toch fijn?

Waar ben je zonder een plan, terwijl je wel de kennis hebt? Juist, nergens of niet dichtbij een oplossing. En, dat willen we niet natuurlijk.

Daar gaat deze module op in en er wordt ook uitgelegd hoe de neurale verbindingen in je hoofd worden gemaakt. Spoiler alert: Je kunt de oude traumatische verbindingen minder sterk maken en nieuwe verbindingen maken die ze overschrijven. Helemaal weg krijgen kan niet volgens Rosalie, maar als je na de training er haast geen last meer van heb, dan is dat een goede tweede optie.

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Module 5, Dit kan beter Rosalie, maar ik vergeef je

In module 5 is er een kleine reflectie van de cursus en wijst Rosalie naar een filmpje op YouTube met daarna wel een challenge. Ik ben daar niet zo van. Ik hoor het liever van Rosalie zelf, omdat ik hier de cursus bij haar koop. Gelukkig, is het wel een heel inzichtelijk filmpje waar je veel uit kan leren. Het leerzame deel hierbij is dat het belangrijk is je focus te verleggen op wat je wel graag wilt en dan kan het zomaar zijn dat het gene wat je dwars zat naar de achteringang verhuisd en zelfs veranderd in iets positiefs.

Daar gaat de challenge eigenlijk ook over. Hier wordt het belang uitgelegd van hoe serieus je je gedachten eigenlijk mag nemen, wat het met je doet en wat het je oplevert. Ik doe dit zelf al een jaar of 5 en je gedachten minder serieus nemen, is een direct pad nemen naar het huidige moment. Je wordt gewoon in hrt nu geslurpt. Het klinkt misschien wat zweverig, maar je kan het met je eigen ervaring bevestigen.

Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Module 6, Een onverwachts resultaat

Deze module is weer kort en er zit een iets wat vreemde oefening bij, maar God, wat een fijne oefening. Ik kan niet te veel over de oefening zeggen, maar het had bij mij een onverwachts en positief resultaat.

Ik zit deze week met een aantal dingen die ook maar voorbij blijven komen in mijn hoofd. Omdat ik vanuit mijn opvoeding niet altijd liefdevol omarmt ben, is er een laag zelfbeeld ontstaan die af en toe naar boven komt. Ik had vooral de zin in m’n hoofd, Claudia haat mij.

Natuurlijk drukt deze zin je zelfvertrouwen in elkaar en ik weet eigenlijk ook dat het nog niet waar is, maar daar kwam ik pas na deze oefening pas achter. Er verdween een heel stuk van de lading en ik merk dat het beeld wat in me naar boven kwam vriendelijker werd. Ik ga deze oefening veel vaker doen om meer van deze overtuigingen aan te pakken!

Ga nu naar de officiële website voor 30% korting

Voordelen

 1. Effectief in het oplossen van piekeren
 2. Helderheid in communicatie
 3. Challenges die het verschil maken
 4. Een positieve, warme vrouw
 5. Overzichtelijke leeromgeving

Nadelen

 1. Kan een te korte cursus zijn voor mensen, Wel overzichtelijk
 2. Rosalie kan niet diagnosticeren in deze cursus
Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Wat vond ik goed aan deze cursus van Rosalie van Gils

 • De effectiviteit – Bijna na alle modules merk je al gelijk een verschil. Gedachten worden minder, verdwijnen naar de achtergrond en de lading gaat er vanaf. Zo hoef jij je gedachten niet meer onder controle te krijgen, maar zo hebben de gedachten weinig vat meer op je.
 • De helderheid van communicatie door Rosalie – Rosalie is iemand die heel helder kan uitleggen, zonder dat je je elke keer afvraagt of je het wel goed begrepen hebt. Als je helder en overzichtelijk een uitleg geef, scheelt dit enorm voor het opnemen van de kennis met deze methode.
 • De extra challenges maken deze cursus zo goed – Uitleg is goed, zeker als dit helder en simpel wordt gedaan, maar als je het niet in de praktijk kan testen dan heb je er niet zoveel aan. Daarom, zijn er daarom challenges in de cursus opgenomen, waarbij je direct het verschil kan ervaren en je de kennis beter zult begrijpen.
 • Een positieve, vertrouwde en warme vrouw – Misschien maakt dat voor sommige mensen niet uit. Ik ben zelf precies het omgekeerde. Als het te rationeel is zonder al te veel gevoel dan haak ik af. Rosalie is het tegenovergestelde van dat en het zal me niet verbazen als jij dat ook vindt. Want, wees eerlijk, als je geen klik hebt met je behandelaar, gaat de cursus dan ook werken? Daar hoef je hier niet bang voor te zijn.
 • De leeromgeving van Breinfijn is overzichtelijk en helder- Je kent het wel je koopt ergens een cursus en je bent een paar uur bezig om alles te vinden. Je frustratie loopt op en je stopt maar helemaal met de cursus. Tenminste, zo kan ik zijn als de leeromgeving niet goed is ingericht. Gelukkig is de leeromgeving van bureau Breinfijn een simpele, overzichtelijke en heldere omgeving, waar je alles kan vinden.
Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Wat vond ik minder goed aan de cursus rust in je lichaam en brein?

 • De cursus is duidelijk, helder en fijn, maar tegelijkertijd is deze cursus ook wel kort. Hier zitten voordelen en nadelen aan. Een voordeel is door het simpel te houden, kun je niet aan de gang gaan met allemaal moeilijke en langdradige uitleggen. Vaak ga je dan stoeien met de verschillende manieren die in de cursus beschreven staan en uiteindelijk raak je dan overprikkeld. Als je een hele uitgebreide cursus zoekt, dan is deze cursus misschien niet voor jou.
 • Ondanks dat ik enthousiast ben, heeft de cursus ook wel een prijskaartje. Tuurlijk, een investering is goed in jezelf, maar je moet het wel hebben. Gelukkig is er wel een 30% kortingscode als je besluit de cursus via deze pagina te kopen.
Mijn Ervaring/Review met de cursus grip op je gedachten

Conclusie: Mijn ervaring en review met de cursus Grip op je gedachten

Het zal je niet verbazen. Ik ben enthousiast over deze cursus. Ik vind het fijn oefeningen en inzichten terug te zien die ik zelf ook al gebruik en die erg goed helpen. Het is helder, overzichtelijk en goed uitgelegd. Nu neem ik al een tijd niet meer mijn gedachten zo serieus, maar door de vergelijkbare oefeningen die Rosalie aanbiedt in haar cursussen weet ik wat voor een effect ze kunnen hebben op jou!

Tuurlijk, de cursus kan goedkoper en voor sommige is het misschien te kort. Maar als het nu precies doet wat het moet doen, dan ben je eigenlijk gewoon spekkoper.

Rosalie is ook een hele fijne psycholoog die het hele proces aan de hand begeleid. Dat is een kwaliteit die je niet bij iedereen ziet en die veel mensen goed zal doen.

Het echte verschil in deze cursussen zijn de challenges, waarbij je gelijk kan ervaren wat het met je doet. En, daar zou een cursus over moeten gaan, want je wilt uiteindelijk van je klachten af. Het is wel belangrijk om minimaal 1 maand de cursus serieus te beoefenen, zodat je echt voor jezelf kunt kijken of je hetzelfde kan ervaren als ik.

Voor nu wil ik je heel veel succes wensen om meer grip op je gedachten te krijgen, zodat je weer naar een positief en mooi leven kan groeien…

Ga nu naar de officiële website voor 30% korting

Voordelen

 1. Effectief in het oplossen van piekeren
 2. Helderheid in communicatie
 3. Challenges die het verschil maken
 4. Een positieve, warme vrouw
 5. Overzichtelijke leeromgeving

Nadelen

 1. Kan een te korte cursus zijn voor mensen, wel overzichtelijk
 2. Rosalie kan niet diagnosticeren in deze cursus

Een relaxte groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info