Home Blog Wat is Nabij Infra rood licht?

Wat is Nabij Infra rood licht?

by lucas van wateringen
496 views

Nabij-infrarood straling (NIR) wordt vaak gebruikt in combinatie met rood licht therapie. Rood licht therapie is een vorm van lichttherapie die gebruikt wordt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder huidproblemen en spier- en gewrichtspijn. De therapie maakt gebruik van licht met een golflengte van 600 tot 700 nanometer (nm), wat valt binnen het zichtbare spectrum.

Wanneer NIR-straling wordt toegevoegd aan rood licht therapie, kan dit leiden tot verbeterde resultaten en een snellere genezing. In dit artikel zullen we de toepassingen en voordelen van NIR in combinatie met rood licht therapie bespreken.

NIR in combinatie met rood licht therapie

Rood licht therapie werkt door het stimuleren van de mitochondriën in de cellen, waardoor ze meer energie produceren en sneller regenereren. Dit kan leiden tot een snellere genezing van wonden, verminderde ontstekingen en pijnverlichting. Wanneer NIR-straling wordt toegevoegd aan de therapie, kan dit de effectiviteit van de behandeling verder verbeteren.

NIR-straling heeft een hogere doordringbaarheid dan rood licht, waardoor het dieper in de weefsels kan doordringen en meer cellen kan bereiken. Het kan ook de doorbloeding verbeteren en de zuurstofvoorziening van de weefsels verhogen, wat de genezing verder kan bevorderen.

Bovendien kan NIR helpen om de productie van stikstofoxide in het lichaam te stimuleren, wat kan bijdragen aan de ontspanning van de spieren en pijnverlichting. Je kunt de rood licht therapie ervaringen lezen op mijn blog.

Wat is Nabij Infra rood licht?

Het verschil tussen gewoon infrarood (IR) en nabij infra rood (NIR) licht

Infrarood (IR) straling omvat een breed spectrum van elektromagnetische golven die we niet met het blote oog kunnen zien. Het spectrum van IR-straling kan worden onderverdeeld in verschillende subcategorieën, waaronder nabij-infrarood (NIR) en gewoon infrarood.

Het belangrijkste verschil tussen NIR en gewoon infrarood is de golflengte van de straling. NIR heeft een golflengte die varieert van 750 tot 2500 nanometer (nm), terwijl gewoon infrarood een golflengte heeft die varieert van 2500 tot 15.000 nm. Dit betekent dat NIR-straling zich bevindt aan de rand van het zichtbare spectrum en dat de golflengte korter is dan die van gewoon infrarood.

Een ander belangrijk verschil tussen NIR en gewoon infrarood is hun vermogen om door materialen heen te dringen. NIR-straling heeft een hogere doordringbaarheid dan gewoon infrarood, wat betekent dat het dieper in onze huid en spieren kan doordringen. Dit kan nuttig zijn bij het behandelen van verschillende gezondheidsproblemen zoals spierpijn en wonden.

In de wetenschap wordt NIR-straling ook vaak gebruikt in spectroscopie, een techniek die wordt gebruikt om de samenstelling en structuur van materialen te analyseren. Dit komt omdat NIR-straling gevoelig is voor de chemische samenstelling van materialen en kan worden gebruikt om informatie te verkrijgen over de moleculaire bindingen in een monster.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen NIR en gewoon infrarood is de golflengte van de straling en hun vermogen om door materialen heen te dringen. NIR-straling heeft een kortere golflengte en een hogere doordringbaarheid dan gewoon infrarood, wat het nuttig maakt voor verschillende toepassingen in de gezondheidszorg en wetenschap.

Wat is Nabij Infra rood licht?

Toepassingen van NIR in combinatie met rood licht therapie

NIR in combinatie met rood licht therapie wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder:

  • Huidproblemen zoals acne, rimpels, littekens en rosacea.
  • Spier- en gewrichtspijn zoals artritis, spierkrampen en stijfheid.
  • Wonden en ontstekingen zoals brandwonden, diabetische voetwonden en postoperatieve wonden.
  • Rood licht therapie voor in de slaapkamer

Voordelen van NIR in combinatie met rood licht therapie

  • Verbeterde genezing: NIR kan de doorbloeding verbeteren en de zuurstofvoorziening van de weefsels verhogen, wat kan bijdragen aan een snellere genezing.
  • Verminderde ontstekingen: NIR kan helpen om de productie van stikstofoxide te stimuleren, wat kan bijdragen aan de ontspanning van de spieren en pijnverlichting.
  • Diepere doordringbaarheid: NIR kan dieper in de weefsels doordringen dan rood licht, waardoor het meer cellen kan bereiken en de effectiviteit van de behandeling kan verbeteren.
  • Niet-invasief: NIR in combinatie met rood licht therapie is een niet-invasieve behandeling die geen bijwerkingen heeft en geen hersteltijd vereist.

Mocht je geinteresseerd zijn in rood licht therapie met nabij infrarood licht, dan heb ik een review geschreven over de beste rood licht therapie panelen die er nu zijn in Nederland. Ze gebruiken verschillende frequenties rood licht, wat je bijna niet hebt in Nederland. Als je er meer over wilt weten, druk dan nu op de knop en bekijk de voordelen.

Wat is Nabij Infra rood licht?Bekijk hier jouw Review

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info