Home Stress Stress uit het Lichaam krijgen + Tips en Video’s

Stress uit het Lichaam krijgen + Tips en Video’s

by lucas van wateringen
398 views

Stress is een alledaags iets, maar met de oplopende spanningen in de wereld, maar ook de scherpere verhoudingen tussen mensen, kan stress de pan uitrijzen.

Vaak gaat dit zitten in bepaalde plekken van je lichaam, waarbij je zeer vervelende klachten kan ervaren. Dit is zowel mentaal als fysiek.

Maar kan je iets doen om stress uit je lichaam te krijgen of te halen? Het antwoord is ja. Lees maar even mee en bekijk de oplossingen in dit artikel.

Lees je mee?

De container gebieden van opgehoopte stress in het lichaam

De container gebieden van opgehoopte stress in het lichaam

Je zou kunnen zeggen dat er container gebieden van stress zijn, anders gezegd gebieden waar het meest vaak de stress zich opslaat. Die bestaan uit

  • Nek/kaken/gezicht
  • Schouders/hartgebied
  • Middenrif/ de longen
  • Maag/Darmen
  • Bekkenbodem/Heupen

Als je vastzittende stress hebt dan is het waarschijnlijk in één van deze gebieden. Maar wat is stress in het lichaam eigenlijk.

Hoewel nog niet iedereen het er over eens is, lijkt het energie te zijn die vast is komen te zitten in bepaalde delen van het lichaam. Tegelijkertijd heb je extra spierspanning waardoor spieren kunnen verkrampen en pijn kunnen gaan doen. Het is meestal een wisselwerking van beide.

Heel vaak wat je ziet is dat oude emoties vast komen te zitten in het lichaam, omdat het niet goed genoeg verwerkt is. Vaak zijn er dan triggers in je leven die dit stukje weer activeren in zowel de geest als het lichaam. Als je er niks tegen doet dan blijft het opstapelen met alle gevolgen van dien.

Oefening voor het loslaten van stress uit je nek, kaken en gezicht

Oefening voor het loslaten van stress uit je nek, kaken en gezicht

Oefening voor het loslaten van stress uit de schouders en het hartgebied

Oefening voor het loslaten van stress uit het middenrif en de longen

Oefening voor het loslaten van stress uit de maag en darmen

Oefening voor het loslaten van stress uit de bekken en heupen

Dit zijn de beste oefeningen om stress uit je lichaam te krijgen. Deze handige video’s zullen je begeleiden om meer stress uit je lichaam te halen.

Hoe lang duurt het voordat stress uit je lichaam is?

Afhankelijk vanaf de intensiteit van het stressmoment en hoeveel stress er al aanwezig is in je lichaam en geest, kan het enkele minuten, uren tot dagen duren. Als je veelal vanuit het parasympatisch zenuwstelsel leeft, kan het snel oplossen. Het wordt een ander probleem, als je al veel stress in je hebt en ook vanuit autonome zenuwstelsel leeft.

Hoe uit stress zich lichamelijk?

Stress uit zich lichamelijk in verkramping en pijnlijke spieren, hoofdpijn, verhoogde hartslag, hyperventilatie, klamme handen, kleine tics, trillen/beven, maagklachten, menstruele problemen, darm problemen, Impotentie, Huiduitslag door stress, rode vlekken, impotentie.

Als je één van deze lichamelijke klachten hebt, zoek dan contact met je arts en/of therapeut.

Conclusie

Stress is vaak vastzittende emotie en spierspanningen die steeds sterker wordt. Het is dus belangrijk om deze stress af te voeren, zodat je lekkerder voelt en geen fysieke of mentale klachten krijgt.

Deze oefeningen zullen helpen jouw stress uit het lichaam te halen, maar het echte probleem is daarmee nog niet opgelost, namelijk de oorzaak van stress. Probeer dus vooral de echte oorzaken van stress onder ogen te komen en probeer de oorzaak te verhelpen.

Als je het idee hebt dat je echt trauma hebt opgelopen, dan kan je vaak de oefeningen wel doen, maar het geestelijke aspect van trauma kan je vaak beter doen met een therapeut die goed voor je aanvoelt. Niet iedere therapeut is hetzelfde en het is belangrijk dat je je goed en veilig voelt bij die therapeut, zodat je sneller resultaten boekt.

Succes en ontspannende groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info