Home Stress Kan stress eczeem veroorzaken? Tips en Oplossingen

Kan stress eczeem veroorzaken? Tips en Oplossingen

by lucas van wateringen
410 views

neurodermitis, beter bekend als eczeem, kan een vervelende aandoening zijn, vooral vanwege de vele triggers die een uitbraak van rode, jeukende huiduitslag kunnen veroorzaken.

Als je eenmaal weet hoe het wordt veroorzaakt, waarvan stress er eentje van kan zijn, dan weet je misschien ook gelijk hoe je het kan behandelen.

Daarnaast zijn er wat huismiddeltjes die eventueel de symptomen wat kunnen verlichten. Lees je mee?

Hoe ontstaat eczeem veroorzaakt door stress?

Stress zorgt ervoor dat je een piek krijgt met de cortisol hormonen, als reactie hierop produceert de huid extra oliën. Deze overvloedige oliën kunnen zorgen voor een eczeem uitbraak.

Kun je huiduitslag krijgen van stress?

Huiduitslag door stress gebeurt in de vorm van stress-netelroos. De vlekken kunnen overal zitten, maar het zit meestal op het gezicht, in de nek, de borst en de armen.

Hierbij nog een statistiek welke vorm van huiduitslag het meeste voorkomt en 3 keer raden welke dat is?

Kan stress eczeem veroorzaken? Tips en Oplossingen

Huismiddelen om de symptomen van eczeem te verminderen

Als je de symptomen van eczeem wilt verminderen en je bent nog niet naar de dermatoloog geweest zou je één van deze huismiddeltjes kunnen proberen, bij twijfel gewoon even aan je dermatoloog vragen. Houd er wel rekening mee dat de echte oorzaak de stress zelf is en dit dus symptoom bestrijding is, uiteindelijk zou je de oorzaak bij de kern moeten aanpakken.

Aloe vera gel

Deze gel heeft een aantal bijzondere eigenschappen die de huid ten goede komt. Zo is deze gel antibacterieel, antimicrobieel, helpt het immuunsysteem en helpt bij de genezing van wonden.

Hier is een overzicht van 50 studies die Aloe vera effectief hebben gevonden bij verschillende aandoeningen, waaronder symptoom verlichtende eigenschappen voor huidaandoeningen.

Appelciderazijn

Appelciderazijn

Met appelciderazijn moet je een beetje voorzichtig zijn, het kan de huid ook beschadigen als je er gevoelig voor bent. Ook is er te weinig wetenschappelijk onderzoek om er conclusief over te zijn. Niettemin zijn er mensen die er baat bij hebben en bij voorzichtig onderzoek, zou je het eventueel kunnen proberen.

Het werkt zo: mensen die eczeem hebben hebben minder zuur in hun huid. De huid vraagt om een bepaalde zuurtegraad anders wordt de huid zwak en poreus. Door het zuur in appelcider azijn kan de huid weer langzaam in PH-waarde worden hersteld en kan dus ook eventueel jouw eczeem verminderen.

Colloïdaal havermout

Ik heb hier al eerder over geschreven en de ervaringen met dit huisproduct zijn vaak goed te noemen. Deze vorm van havermout is verpulverd tot poeder en daarna gekookt.

Deze havermout zit vol met antioxidanten en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen wat bleek uit deze studie. Door deze eigenschappen vonden ze in de studie dat mensen die colloïdaal havermout gebruikten een minder droge huid hadden, minder jeuk en een mindere ruwheid in hun huid ervoeren.

Je kan het poeder kopen in meerdere gezondheids of reformwinkels en je kan het poeder in een warm bad doen en er in gaan badderen.

grafiek eczeem stress

Badder niet te veel

Dit is eigenlijk geen huismiddeltje, maar wel een hele goede tip. Vaak doet te veel badderen je een droge huid geven en ook de zuurgraad gaat omlaag. Ook douchen mensen met te warm water wat ook de huid uitdroogt. Die dingen mag je echt vermijden. Daarnaast mag je ook heus wel een dag overslaan met douchen of in bad gaan. Je gaat echt niet stinken.

Kokosolie

In kokosolie zitten een aantal heilzame vetzuren. Deze vetzuren doen echt vocht aan de huid toevoegen. Dat is extra fijn, omdat veel mensen een te droge huid hebben die aan eczeem lijden.

Bovendien kan virgin kokosolie de huid beschermen door ontstekingen te helpen bestrijden en de gezondheid van de huidbarrière te verbeteren.

Een oudere studie die heeft gekeken naar de effecten van het aanbrengen van virgin kokosolie op de huid bij kinderen, daarbij bleek dat het gebruik van de olie gedurende 8 weken de symptomen van eczeem verbeterde.

Honing

Honing

Honing is een natuurlijk antibacterieel en ontstekingsremmend middel en mensen gebruiken het al eeuwenlang om wonden te genezen.

Een beoordeling bevestigt dat honing kan helpen bij het helpen van het genezen van wonden en het stimuleren van de werking van het immuunsysteem, wat betekent dat het het lichaam kan helpen infecties te bestrijden

Dit onderzoek stelt dat honing nuttig is voor de behandeling van een verscheidenheid aan huidaandoeningen, waaronder brandwonden en wonden en dat het antibacteriële eigenschappen heeft.

Met directe toepassing op de door eczeem aangetaste huid kan honing infecties helpen voorkomen terwijl het de huid hydrateert en de genezing versnelt.

8. Tea tree olie

Fabrikanten ontlenen tea tree olie van de bladeren van de Melaleuca alternifolia boom. Mensen gebruiken deze olie vaak om te helpen bij huidproblemen, waaronder eczeem.

Dit onderzoek identificeert ontstekingsremmende, antibacteriële en wondgenezende eigenschappen in de olie. Het kan helpen bij het verlichten van droogheid, jeuk van de huid en infecties helpen voorkomen.

Zelf heb ik met deze olie een plek op m’n vingers weg gekregen die niet meer met hormoonzalf was te behandelen. Het duurde wel 6 weken, maar weg is weg!

groene bladgroente tegen eczeem

Andere ontstekingsremmend voedsel tegen eczeem

  • vis
  • bladgroenten
  • bonen en linzen
  • kleurrijke vruchten
  • groente
  • kurkuma en kaneel

Veel voorkomende voedingsmiddelen die voor ontstekingen zorgen zijn zuivel, eieren, soja en tarwe. Probeer een aantal van deze uit het dieet te halen en houd een voedingsdagboek bij om te helpen identificeren welke voedingsmiddelen problematisch kunnen zijn.

conclusie

Conclusie

Eczeem is een naar iets om op en over je lijf te hebben. Je kan er onzeker van worden en het geeft een gevoel alsof je niet gezond bent.

Als je er zeker van bent dat deze eczeem veroorzaakt wordt door stress dan is het belangrijkst om de stress tegen te gaan en te verminderen.

Als dat op korte termijn niet lukt dan heb je een paar geweldige tips om eczeem te verminderen en dan kan je altijd later nog werken met het verminderen van stress.

Stressvrije groet,

Lucas van Wateringen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook leuk

I will help you is een website gecreëerd door Lucas van wateringen en de opzet is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Voor verdere vragen kun je altijd emailen.

Contact mij: contact@Lucasvanwateringen@gmail.com

@2023 – By I will help you. All Right Reserved. Designed and Developed by Lucas van wateringen

Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, Met gegevens wordt zorgvuldig omgegaan en niet aan derden doorverkocht Accepteren Meer Info